Είδαμε τα Γυμνά Καλώδια στο ΙΛΙΟΝ PLUS [photo story]

Είδαμε τα Γυμνά Καλώδια στο ΙΛΙΟΝ PLUS [photo story]

Παρασκευή πρώτη του Μάρτη είχε δοθεί το σύνθημα για την παρουσίαση του δίσκου «Έβαψα Μαύρο τον Ήλιο» από τα Γυμνά Καλώδια στο ΙΛΙΟΝ Plus. Υποστηρικτές και μεγαλωμένοι με ελληνικό ροκ, η ζωντανή εμφάνιση της μπάντας ήταν για εμάς μονόδρομος εκείνο το βράδυ!

Το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο είναι παραχώρηση του Ηλία Μωραΐτη - Elias Moraitis Photography - ElMo PhotoArt

 
 

Αντιλήφθηκα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο χώρο το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε (πράγμα σημαντικό για μια μπάντα), η χαλαρότητα ήταν διάχυτη στο χώρο, οι «πιστοί» ακόλουθοι του συγκροτήματος από νωρίς γέμιζαν το μέρος, τα πρόσωπά τους έδειχναν ευτυχία -δεν λέω πολλά, ακριβώς έτσι είναι- και ανυπομονησία... Κουβέντες, μπίρες, τα ηχεία να παίζουν από ξενόφωνο μέχρι ελληνόφωνο ροκ, ο προτζέκτορας να δείχνει τα αντίστοιχα βίντεο κλιπ. Μια γλυκιά, αγαπησιάρικη νύχτα ήταν μπροστά μας και το φανέρωναν οι άνθρωποι αυτό. Γνώρισα κόσμο που ήρθε από Κύπρο και από Βόρεια Ελλάδα για το live και μόνο και αυτό είναι ενδεικτικό της δυναμικής της μπάντας αλλά και της δύναμης της μουσικής.

 
 

Τα Γυμνά Καλώδια κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή όπου αρχικά παρουσιάστηκε ο νέος δίσκο τους «Έβαψα Μαύρο τον Ήλιο» με πολύ θέρμη και στοργή για το νέο υλικό, στο οποίο ο Χρήστος Καλογράνης φροντίζει να προλογίζει κάθε τραγούδι και να μας βάζει πιο καλά στο κλίμα της νέας τους δουλειάς.

Φυσικά τα Καλώδια δεν έμειναν εκεί. Φρόντισαν το κοινό τους που ακολουθούσε κάθε στίχο και παρουσίασαν τις πιο δυνατές τους στιγμές από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, με τη συνδρομή και της Νάγιας Γρανά στα πλήκτρα και το ακορντεόν σε τρία κομμάτια. Ο κόσμος δε σταμάτησε δευτερόλεπτο να τραγουδάει μαζί με την μπάντα, να ανταλλάσσει ενέργεια και κουβέντες με τους επί σκηνής, οι οποίοι επικοινωνούσαν απόλυτα μαζί του και δεν έχασαν σε καμία στιγμή το κέφι τους και τη διάθεση να μοιραστούν το υλικό τους και την αγάπη τους για αυτό που συνέβαινε μπροστά τους.

 
 

Το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο είναι παραχώρηση του Ηλία Μωραΐτη - Elias Moraitis Photography - ElMo PhotoArt

Με περίπου τρεις ωρες ζωντανής εμφάνισης τα Γυμνά Καλώδια απέδειξαν ότι συγκροτήματα με βάση και έρεισμα στο κοινό μπορούν να σταθούν άξια, ακόμα και σήμερα που το ελληνόφωνο ροκ μετράει μόνο θύματα, όταν γύρω τους υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες αλλά και την ίδια αγάπη για τη μουσική, όταν ανάμεσα στο κοινό υπάρχουν μέλη θρυλικών μπαντών όπως οι Magic de Spell να υποστηρίζουν το εγχείρημα αυτό. 

Για μένα προσωπικά η πιο ξεχωριστή στγμή ήταν όταν τα Καλώδια σε μια ακουστική version τους, κάθισαν, έριξαν τους τόνους και πίσω τους έπαιζε ένα βίντεο με φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη, από εμπόλεμες ζώνες και από την κρίση του προσφυγικού ζητήματος. Ο συνδυασμός λόγου, μουσικής, φωτογραφιών αλλά και η επιλογή της ίδιας της μπάντας να το φέρει αυτό μπροστά μας υπήρξε μια συγκλονιστική στιγμή και αποτύπωνε ξεκάθαρα αυτό που θέλουν να εκφράσουν και να μοιραστούν και οι ίδιοι. 

 
 

Ήταν η πρώτη φορά που είδα τα Γυμνά Καλώδια ζωντανά και μπορούν πλέον να με θεωρούν φαν τους. Έφυγα από το ΙΛΙΟΝ γεμάτη συγκίνηση, χαρά και ελπίδα ότι ... Δεν ξέρω μια αδιόρατη ελπίδα για κάτι... 

Και εις άλλα με υγεία!

Το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο είναι παραχώρηση του Ηλία Μωραΐτη - Elias Moraitis Photography - ElMo PhotoArt

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.