Είδαμε: «Περιοδεύων Θίασος» | Μια διαφορετική μαύρη κωμωδία

Είδαμε: «Περιοδεύων Θίασος» | Μια διαφορετική μαύρη κωμωδία

Στο θέατρο ΕΛΕΡ το προσεχές διάστημα ανεβαίνει ο «Περιοδεύων Θίασος», μια μαύρη κωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία Ελεάνας Γεωργούλη που δεν πρέπει να χάσετε.

Σμύρνη 1922, την ημέρα της καταστροφής ο Γελωτοποιός, η Νινέτ και ο Ακροβάτης επιβιβάζονται σε ένα πλοίο με εντολή του «Αμερικάνου» ώστε να σωθούν και να διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους. Μέσα από τις αφηγήσεις, τις ιστορίες και τα αιχμηρά τους σχόλια περιγράφεται η Μικρασιατική καταστροφή, ο Εθνικός Διχασμός και η ανταλλαγή των πληθυσμών που προέκυψε. Θέματα τραγικά αγκαλιάζονται με τον μοναδικό τρόπο μιας μαύρης κωμωδίας, καυτηριάζονται και «κουνούν το δάχτυλο» στην ιστορία. Η Ελεάνα Γεωργούλη παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον κείμενο, πρωτοποριακό και συγχρόνως μοναδικό στο είδος του.

 

Στη σκηνή εναλλάσσονται ιστορίες και μαζί τους και τα σκηνικά. Ένα κοντραμπάσο δίνει το ρυθμό, ενώ ο χορός εκφράζει τα συναισθήματα και το τραγελαφικό. Καπέλα, στρατιωτάκια, κομφετί και διάφορα άλλα αξεσουάρ με τη χρήση τους δηλώνουν την αλλαγή των ιστοριών. Προβολές φωτογραφιών και βίντεο σε προτζέκτορα σε συνδυασμό με τη μουσική του Θάνου Κοσμίδη «στοιχειώνουν» την ατμόσφαιρα μέσω της περιγραφής εκείνων των ημερών και των εμπειριών των πρωταγωνιστών. Φυσικά, δεν λείπει και ο καυτηριασμός σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα, συνδέοντάς την άρρηκτα με την τραγικότητα της Μικρασιατικής καταστροφής. Ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Γιάννης Ασκάρογλου και η Μάρια Φλωράτου εντυπωσιάζουν με τις μουσικές, χορευτικές, εκφραστικές και υποκριτικές τους ικανότητες. Γίνονται ένα με το ρόλο χωρίς αμφιβολία ταξιδεύοντας το κοινό σε ένα δύσκολο συναισθηματικά αλλά ταυτόχρονα απαραίτητο να γίνει ταξίδι.  

Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση βρίσκονται εδώ

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.