Είδαμε Magic de Spell & Δ. Καλαντζή - Γυμνά Καλώδια στο ΚΥΤΤΑΡΟ!

Είδαμε Magic de Spell & Δ. Καλαντζή - Γυμνά Καλώδια στο ΚΥΤΤΑΡΟ!

Το Κύτταρο στη συμβολή Αχαρνών και Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί ένα ιστορικό μέρος - σημείο αναφοράς για την ελληνική ροκ σκηνή από τη δεκαετία του 1970 ως σήμερα! Μέσα από τις συναυλίες στο Κύτταρο έχει αποτυπωθεί η εξέλιξη της ελληνικής ροκ σκηνής, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με το πέρασμα των δεκαετιών, μέσα στο χώρο αυτό έχουν υπάρξει οι πιο σημαντικές μπάντες, προσωπικότητες και σχήματα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Και αυτό εξακολουθεί να κάνει ακόμα και σήμερα!

Το Κύτταρο έπειτα από κοντά δύο χρόνιας σιωπής, άνοιξε τις πόρτες του στον κόσμο που πιστά προτιμάει να στηρίζει το χώρο και τις επιλογές του, με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Στη σκηνή συναντήθηκαν οι αγαπημένοι, αεικίνητοι και άφθαρτοι Magic de Spell [ Θοδωρής Βλαχάκης (ντράμς), Γιώργος Αρχοντάκης (ηλεκτρικό μπάσο), Δημήτρης Μποτής (πλήκτρα), Βαγγέλης Θεοδωράκης (κιθάρες), Γιώργος Λαγγουρέτος (φωνή)], ο εκρηκτικός και ασταμάτητος Δημήτρης Καλαντζής ( πρώην Tsopana Rave, νυν ΕΓΩ) και τα ηλεκτρικά και ηλεκτρισμένα Γυμνά Καλώδια [Χρήστος Καλογράνης (φωνή, κιθάρα), Θανάσης Μπουρίκας (τύμπανα), Κωνσταντίνος Γεροδήμος (μπάσο)] με guest τον μοναδικό Δημήτρη Μητσοτάκη (στο τραγούδι «Στον Κώστα Βάρναλη», από τον επερχόμενο δίσκο των Γυμνών Καλωδίων).

Αυτή η σύμπραξη αποτελεί γεγονός για τα συναυλιακά δρώμενα, που μόνο ένας χώρος όπως το Κύτταρο θα μπορούσε να χωρέσει!

 
 

Τα Γυμνά Καλώδια άνοιξαν τη βραδιά και δυναμίτισαν την ατμόσφαιρα με ένα δυνατό σετ και με ακόμα δυνατότερη διάθεση για την πρώτη ζωντάνη εμφάνιση μετά από καιρό. Το κοινό τους είναι εκεί, μπροστά τους, σε μια αέναη συνδιαλλαγή. Ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που βλέπει κανείς τα Γυμνά Καλώδια, μπορεί να αντιληφθεί την οικειότητα και την αμεσότητα με την οποία συνδέεται το σχήμα με τους ανθρώπους που το παρακολουθούν, τραγουδούν δυνάτα και συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια του σετ τους. Ξεσηκωτικά, καθαρόαιμα ροκ, απολύτως ηλεκτρικά, ντυμένα με ποίηση και κοινωνικό στίχο τα Γυμνά Καλώδια έχουν τον τρόπο να φέρουν κοντά τους όλο τον κόσμο, κάνοντάς τους ένα κουβάρι χαράς! Ξεχωριστή στιγμή η εμφάνιση του Δημήτρη Μητσοτάκη για να ερμηνεύσουν από κοινού το «Στον Κώστα Βάρναλη» (Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης, Μουσική: Χρήστος Καλογράνης) που ένωσε ακόμα περισσότερο τα κομμάτια του παζλ της βραδιάς αυτής.

 
 

Στη συνέχεια η σκηνή παραδόθηκε άνευ όρων στους Magic de Spell! Από τον πρώτο βόμβο που ακούστηκε από τα ηχεία, ένα ρίγος μας διαπέρασε και καταλάβαμε πολύ καλά ότι η βραδιά συνεχίζει το ίδια δυναμικά όπως ξεκίνησε. Οι Magic de Spell «πυροβολούν» με το στίχο, το πάθος και τη μουσική τους και τη σκηνική τους παρουσία, διατρέχοντας μέσα από τα κομμάτια τους τις δεκαετίες που η μπάντα είναι ενεργή. Όλα τα τραγούδια γίνονται συνθήματα στα χείλη μας, μιας και δεν υπάρχει λέξη που το κοινό να μην γνωρίζει. Κι εκείνη τη στιγμή καλούν στη σκηνή μαζί τους τον μοναδικό Δημήτρη Καλαντζή. Έτσι μπαίνουν στην παρέα μας και οι Tsopana Rave, κι αφού ο εκρηκτικός Μίμης χάρισε ένα απόλυτο σόου, κάνουν από κοινού με τους Magic de Spell ένα μίνι αφιέρωμα στον Τζίμη Πανούση και η κατάσταση πήρε φωτιά.

 

 

 

Στο τέλος όλοι μαζί αγκαλιά έκλεισαν με τα λόγια της Κατερίνας Γώγου, στο «Εμένα οι φίλοι μου είναι», και δώσαμε ραντεβού για τις 11 Δεκέμβρη, καθώς η βραδιά αυτή δεν γινόταν να μην επαναληφθεί!

 
 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Ηλίας Μωραΐτης

 

Info: Kyttaro Live

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.