Είδαμε Magic de Spell, Ενδελέχεια (ΔΜ, ΠΚ) και Υπόγεια Ρεύματα στην Τεχνόπολη

Είδαμε Magic de Spell, Ενδελέχεια (ΔΜ, ΠΚ) και Υπόγεια Ρεύματα στην Τεχνόπολη

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020. Ένα 2020 που μόνο μεταβατικό κι απροσδιόριστο μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Βρισκόμαστε στην Τεχνόπολη, όπως κάθε καλοκαίρι, μόνο που αυτή τη φορά η Τεχνόπολη είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος αυστηρά για καθήμενους, με τις απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα σε θεατές και με ό,τι προβλέπεται από το νόμο για να μπορέσουμε πλέον να παρακολουθήσουμε μια συναυλία.

***Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση του Ηλία Μωραΐτη - Elias Moraitis Photography - ElMo PhotoArt 

 

Αυτή η νέα -προσωρινή ελπίζουμε- συνθήκη αυτόματα αλλάζει και τον τρόπο αντιμετώπισης της συναυλίας, της ζωντανής συναυλιακής παρουσίας τριών συγκροτημάτων -κατά γενική ομολογία- φωτιά στις live εμφανίσεις... Magic de Spell, Ενδελέχεια (Δημ. Μητσοτάκης & Παν. Κατσιμάνης) και Υπόγεια Ρεύματα αποτελούν από τις πιο γνωστές, αγαπημένες και συνεπείς μπάντες, που από τα 90's ως σήμερα συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν και να μας ξεσηκώνουν. Είναι μπάντες συνώνυμα μιας εποχής και τόσο ίδιον του χαρακτήρα μας, μιας και μας ανέθρεψαν και συνεχίζουν να μας εμπνέουν.

 

Όλων μας η απορία και η προσωρινή αμηχανία για το πως μπορεί να είναι μια καθαρόαιμη ροκ συναυλία με καθήμενους θα λυνόταν αμέσως στις 21.00 όταν και ξεκίνησε το πρόγραμμα με πρώτους στη σκηνή τους Magic de Spell. Άμεσα το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά στο άκουσμα των πρώτων στίχων και με τη μουσική δυνατά, να γεμίζει το χώρο, ο πάγος έσπασε. Το ροκ είναι εδώ καθιστό ή όρθιο για να αποδείξει ότι είναι τρόπος ζωής και όχι συνθήκη. Το κοινό τραγουδάει δυνατά, χειροκροτά, ζεσταίνεται επαρκώς από την παρουσία των Magic de Spell στη σκηνή και απλώνοντας 40 χρόνια δισκογραφίας μπροστά μας με αγαπημένα τραγούδια έδωσαν το κατάλληλο εναρκτήριο λάκτισμα για τη συνέχεια.

Ακούσαμε τα τραγούδια :«Δεν μπαίνω στον παράδεισο, Νίψον ανομήματα, Βιετνάμ, Τρίτος Παγκόσμιος, Τέρμα το διάλειμμα, Δεν θέλω τίποτα σπουδαίο τελικά, Γιάννη..., Πρόγονε Πίθηκε, Σκάσε και κολύμπα, Sarajevo, Κυρ Παντελής και Είμαι»

 

Όταν και βγήκαν στη σκηνή οι Ενδελέχεια με τη τον Δημήτρη Μητσοτάκη μπροστάρη και ταγό! Μια εκρηκτική παρουσία με την επαφή με το κοινό να γίνεται πιο έντονη, με το ένα τραγούδι να διαδέχεται το άλλο σε καταιγιστικό ρυθμό και την ενέργεια του Δ. Μητσοτάκη να εξαπλώνεται και να δημιουργεί όρους «κανονικής» συναυλίας. Κατάδικος, Μικρές χαρές και το νέο single Πρέσα μας έβαλαν για τα καλά στο κλίμα για να ακολουθήσουν τα Εδώ μωρή θα λέγεσαι Μαρία, Τα καλά παιδιά, Δεν είμαι αυτός που θες, Χάρτινες Σαΐτες,, Έρωτας, Κάντε πέρα και Τι τραγούδι να σου πω! Η αδρεναλίνη είναι στα ύψη και όταν ακούγονται οι πρώτες νότες από την Διαμαντένια Προβλήτα που ακολούθησε το πάρτι είχε στηθεί κανονικά. Εκρηκτική παρουσία!

 

Για τέλος στη σκηνή εμφανίζεται το τρίο των Υπογείων Ρευμάτων με τη βαθιά, αγαπημένη φωνή του Γρ. Κλιούμη να ξεκινάει τα Έρημα Καράβια και σαν μαγικά γίνεται μια μετάβαση από τον απόλυτο ηλεκτρισμό σε μια βουτιά στο συναίσθημα. Ο ήχος της μπάντας πιο μεστός και δεμένος από ποτέ, η συνέχεια με το Τρένο, τις Μικρές Χαμένες Μέρες, το Μ' αρέσει να μη λέω πολλά, το Να γελάς και φυσικά τη διασκευή της μπάντας στη Ρόζα του Θάνου Μικρούτσικου. Η βραδιά απογειώνεται με το Σαν φως, Η γη που αφήνω (από τον επερχόμενο δίσκο), Ανδρείκελα, Τσαλακωμένες μέρες και κλείσιμο με την Ασημένια Σφήκα.

 

Σε κάθε τέτοια βραδιά χαρακτηριστική είναι η σύμπραξη των τριών συγκροτημάτων επί σκηνής με τρία τραγούδια που κάνουν το κλείσιμο της βραδιάς μαγικό: Which side are you on, Βουτιά από ψηλά και Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά ξεσήκωσαν για τελευταία φορά το κοινό που όρθιο απολάμβανε μαζί με τους ανθρώπους πάνω και πίσω από τη σκηνή να έχουν δημιουργήσει μια ακόμα ροκ βραδιά όπως ξέρουμε και αγαπάμε.

Ευχόμαστε σύντομα πολύ σύντομα, παρά τις αντίξοες προβλέψεις, να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν. Εκεί που ξέραμε και δεν μας βίδωναν τις καρέκλες στο δάπεδο για να μην κουνιόμαστε από τη θέση μας.

Ευχόμαστε να ανοίξουν οι χώροι και να συνεχίσουμε τις ζωές μας όπως εμείς θέλουμε, χωρίς επιβολές. 

Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση του Ηλία Μωραΐτη - Elias Moraitis Photography - ElMo PhotoArt τον οποίο ευχαριστούμε θερμά που είναι πάντα εκεί για να αποτυπώνει τις στιγμές μας και να τις κάνει να ταξιδεύουν στο χρόνο!

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.