Είδαμε (ξανά) τους Κάτω απ' τ' αστέρια!

Είδαμε (ξανά) τους Κάτω απ' τ' αστέρια!

«Οι Κάτω απ' τ' αστέρια» είναι ένα υπέροχο κείμενο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει πάρει σάρκα και οστά από τρεις καταπληκτικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες (και οι τρεις μαζί υπογράφουν τη σκηνοθεσία): την Άρτεμις Γρύμπλα, τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή. Ευτυχώς για εμάς που έχουμε την τύχη και τη χαρά να απολαμβάνουμε θεατρικές παραστάσεις σαν κι αυτή.

«Οι Κάτω απ' τ' αστέρια» είναι η ιστορία της Μενίτας και του Νικολή, δυο εφήβων που μεγαλώνουν στη Χίο, ερωτεύονται βαθιά και όταν βρίσκονται οι δυο τους κάτω από τον έναστρο ουρανό, δεν υπάρχει κανένας και τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να χαλάσει τη στιγμή τους.

 

Η αναδρομική αφήγηση, με τα φλας μπακ και τα κινηματογραφικά στοιχεία της δράσης, από βουβό κινηματογράφο μέχρι γαλλικό σινεμά γεμάτο έρωτα, συνθέτουν μια παράσταση απρόβλεπτη, με πολύ χιούμορ, συγκίνηση και αγάπη. Οι δύο πρωταγωνιστές (Κωνσταντίνος Μπιμπής και Μπακλέση Λίλα) δίνουν όλο τους το είναι στα εβδομήντα λεπτά που διαρκεί, φέρνουν το θεατή πολύ κοντά τους και σε απόσταση αναπνοής από τον ίδιο του τον εαυτό. Σίγουρα ένα κομμάτι μέσα στον καθένα θα σκιρτήσει και θα παρασυρθεί από το ρυθμό της παράστασης.

Με τους μονολόγους τους, γεμάτους πάθος και συναίσθημα, τη μεταξύ τους χημεία και την απογυμνωμένη πραγματικότητα που τόσο ποιητικά παρουσιάζουν, η Λίλα και ο Κωνσταντίνος δίνουν άλλη πνοή στο φανταστικό κείμενο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, ανασταίνουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Σύγχρονο θέατρο αυτόν τον εφηβικό έρωτα που διαρκεί για πάντα τελικά!

Τα 90's, τα κοχύλια, οι αμμουδιές, τα πάρτι, οι αποχωρισμοί, η έλξη και οι Prodigy δένουν μαγικά σε μια παράσταση που λέμε σε όλους να τη δουν χωρίς κανένα ενδοιασμό.

 

Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται εδώ

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.