Είδαμε και προτείνουμε «Το ρολόι» της ομάδας sui generis

Είδαμε και προτείνουμε «Το ρολόι» της ομάδας sui generis

Είναι κάποιες φορές που τα λόγια απλά δεν φτάνουν για να περιγράψεις αυτό που μόλις είδες... Ή καλύτερα να αποτυπώσεις αυτό που ένιωσες κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά. Όταν μια παράσταση γίνεται εμπειρία, τότε είναι που φεύγεις από το θέατρο καλύτερος άνθρωπος ή τουλάχιστον «αλλαγμένος» άνθρωπος.

 

 

Αναφέρομαι στο «Ρολόι» που ανέβηκε χθες στο Εθνικό θέατρο (σκηνή Νίκος Κούρκουλος) και είναι μια παράσταση της ομάδας sui generis. Βαθιά, ξεκάθαρα κι ανυπέρβλητα ανθρώπινη, με σαφές μήνυμα, χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα, άρτια τεχνικά, με εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς (Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος,  Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας) και με την σύγχρονη, αλλά ταυτόχρονα κλασική, σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Η διασκευή του μυθιστορήματος του Μεν. Λουντέμη στάθηκε επάξια απέναντι στο βιβλίο, με προσοχή και σεβασμό. Οι λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στα κωμικά (ενίοτε στα όρια του γκροτέσκο) στοιχεία και τη λυρική (και εν πολλοίς συγκινητική) πλευρά του έργου, τηρήθηκαν στο ακέραιο.

 

 

Όσοι και όσες έχετε χρόνο και διάθεση μην χάσετε αυτή την υπέροχη δουλειά, ενός τσούρμου νέων και αξιόλογων ηθοποιών. Σε μια εποχή που αναβιώνουν οι εφιάλτες του παρελθόντος, σε μια χώρα που συρρέουν πρόσφυγες, εκδιωγμένοι από τις εστίες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, σε μια κοινωνία που αναγεννά από τα σπλάχνα της νεοναζιστικά μορφώματα και άνθρωποι ξεβράζονται στις ακτές της, καλό θα ήταν να περάσουμε στην αντίσταση στον άνωθεν, επιβεβλημένο φόβο. Στόχος είναι πάντα να παραμένουμε άνθρωποι.

 

3 ακόμα παραστάσεις: 30/4 (18:00), 2/5 (21:00), 3/5 (17:00).

http://www.n-t.gr/el/421/

https://www.facebook.com/events/684956588292784/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.