Είδαμε και προτείνουμε: «Πόσο κοστίζεις να ζεις;» στο Θέατρο Πόρτα

Είδαμε και προτείνουμε: «Πόσο κοστίζεις να ζεις;» στο Θέατρο Πόρτα

Ο Έντι κι η Άνι είναι πρώην σύζυγοι. Εκείνος τη φροντίζει, καθώς εκείνη είναι ανάπηρη εξαιτίας ενός τροχαίου πριν 6 μήνες. Ο Τζων κι η Τζες είναι εργοδότης κι εργαζόμενη. Εκείνη τον φροντίζει αφού εκείνος είναι ανάπηρος. Τέσσερις άνθρωποι, δύο με σωματική αναπηρία και δύο χωρίς. Κι οι τέσσερις με τραύματα που κουβαλούν, τα οποία ματώνουν συχνά καθιστώντας τους ανάπηρους να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους.

Μέσα από τις συγκρούσεις αλλά και τις σιωπές των ηρώων στις δύο αυτές σχέσεις τονίζεται η ανάγκη για επικοινωνία. Σε μια εποχή που όλα εξατομικεύονται, το έργο αυτό μας υπενθυμίζει πως η ανθρώπινη επαφή είναι πολύτιμη.

Συνέντευξη της Αμαλίας Καβάλη στο debop.gr και την Όλγα Μπιάγκη

 

Έργο τεσσάρων προσώπων με γρήγορες εναλλαγές που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιλέγει ένα λιτό σκηνικό για να αφηγηθεί τέσσερις ιστορίες. Κούτες μετακόμισης, μία μπανιέρα και μία ντουζιέρα συνθέτουν το σκηνικό χώρο που επιμελήθηκε ο Βασίλης Παπατσαρούχας. Ρεαλιστική σκηνοθεσία με έντονη αλήθεια που αγγίζει βαθιά το συναίσθημα του θεατή. Γέλιο και συγκίνηση πάνε χέρι χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στην εξαιρετικά συντονισμένη ομάδα ηθοποιών. Η Αμαλία Καβάλη κι ο Φώτης Στρατηγός είναι οι δύο ηθοποιοί που ερμηνεύουν τους ήρωες με αναπηρία. Επωμίζονται ένα μεγάλο βάρος - να παρουσιάσουν μια σωματικά άγνωστη για εκείνους συνθήκη. Και το αποτέλεσμα είναι αληθοφανές. Εξίσου καλοδουλεμένες κι οι ερμηνείες του Μελαχρινού Βελέντζα και της Ειρήνης Μακρή που χωρίς υποκριτικές υπερβολές καταθέτουν επί σκηνής την αλήθεια των ηρώων που υποδύονται.

Πρόκειται για μια παράσταση που προκαλεί ένα συναισθηματικό ξύπνημα στο θεατή – του θυμίζει στιγμές της δικής του καθημερινότητας. Ευτυχώς που άνοιξαν τα θέατρα προκειμένου να δούμε εμείς αυτό το διαμαντάκι!

Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση εδώ

 

Φωτογραφίες © Πάτροκλος Σκαφίδας

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.