Είδαμε και προτείνουμε: «Η Ποντικοπαγίδα» στο Νέο Ακάδημο!

Είδαμε και προτείνουμε: «Η Ποντικοπαγίδα» στο Νέο Ακάδημο!

 

Το ανθρώπινο πρόσωπο είναι, τελικά, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από μια μάσκα.

Μια γυναίκα δολοφονείται στην Αθήνα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο δολοφόνος βρίσκεται σε έναν ξενώνα στην ελληνική επαρχία, και συγκεκριμένα στον Κιθαιρώνα, ψάχνοντας το επόμενο θύμα του. Την υπόθεση αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Πουρσανίδης, ο οποίος επισκέπτεται το μέρος και ξεκινά τις ανακρίσεις. Βασικοί ύποπτοι οι ιδιοκτήτες του ξενώνα, Δανάη Λουκάκη και Αποστόλης Τότσικας, αλλά και οι ένοικοι Μιχάλης Συριόπουλος, Ράνια Οικονομίδου, Ερρίκος Λίτσης, Μαρία Κωνσταντάκη και Τζόζεφ (Ιωσήφ) Πολυζωίδης.

Όλοι φαίνονται ένοχοι, όμως ένας είναι ο δολοφόνος! Το ποιος θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι…

Η Κίρκη Καραλή έχει δημιουργήσει μια ισορροπημένη παράσταση που διατηρεί το αστυνομικό μυστήριο - όχι τόσο σε επίπεδο θρίλερ - και δίνει περισσότερο έμφαση στο χιούμορ και τις παιγνιώδεις ατάκες που ανταλλάσσουν οι πρωταγωνιστές, φωτίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητα των ηρώων. H συναισθηματική Δανάη, ο νευρικός Αποστόλης, ο ιδιόρυθμος Μιχάλης, ο συγκρατημένος στρατηγός Λίτσης, η περίεργη κα Οικονομίδου, η φιλελεύθερη Μαρία, ο αινιγματικός Τζόζεφ και ο επίμονος αστυνόμος Πουρσανίδης συνθέτουν ένα γοητευτικό παζλ χαρακτήρων χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές, με οικείες συμπεριφορές και αντιδράσεις, που αποδίδονται άρτια από όλους τους ηθοποιούς. Οι ήρωες φέρουν τα πραγματικά ονόματα των ηθοποιών και είναι κάτι που δεν συναντάμε συχνά στο θέατρο, μια ιδέα που μπλέκει την φυσική με την των ρόλων φανταστική πραγματικότητα και προσδίδει πρωτοτυπία και σαρκαστική διάθεση στην παράσταση. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και όπως σε όλες τις ιστορίες της Agatha Christie, έτσι κι εδώ η αποκάλυψη έρχεται στο τέλος.

Προσοχή όμως! Ποτέ μην προδόσετε το δολοφόνο...

Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.