Είδαμε και πολύ μας άρεσε το «Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος» στο Β&Ε Γουλανδρή

Είδαμε και πολύ μας άρεσε το «Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος» στο Β&Ε Γουλανδρή

Αν τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό, τότε κάτι κάνουν καλά στη θεατρική παράσταση «Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, που παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα για τρεις μόνο παραστάσεις, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και στις 3 & 10 Μαρτίου.

Μαζί με τον γιό μου, παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος που αποτελεί σταθερή αξία για ποιοτικές εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες και ό,τι άλλο διοργανώνει.

Η υπόθεση του έργου

Μια παρέα παιδιών, δυο κορίτσια, δυο αγόρια, έχει ραντεβού για παιχνίδι κάτω από την αγαπημένη τους μηλιά. Το δέντρο, όμως, όπως και όλα τα άλλα δέντρα απειλούνται από τον δράκο που τρώει… τι άλλο; Δέντρα! Τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση όταν ο δράκος εμφανίζεται. Ξεδιπλώνουν τις τέσσερεις εποχές και τον κύκλο της φύσης και εξηγούν στον καταπληκτικό κόκκινο δράκο ότι μπορεί να τρώει τους καρπούς της φύσης και όχι ολόκληρα τα δέντρα.

Με παιχνιδιάρικο τρόπο η ομάδα των ηθοποιών που αποτελείται από τον Νίκο Ζιάζιαρη, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννη Σμέρο και Αλέξανδρο Κεϊβανάη ξεδιπλώνει τόσο τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες, όσο και τις χορευτικές αλλά και τις τραγουδιστικές. Στη μία ώρα της παράστασης οργώνουν όχι μόνο τη σκηνή αλλά και τους διαδρόμους του αμφιθεάτρου. Πετάνε μεγάλες ελαφριές μπάλες στην πλατεία, συνομιλούν με τα παιδιά, μοιράζουν απλόχερα το μήνυμά της φιλίας και της συνεργασίας. Είναι εκφραστικοί, χωρίς υπερβολές, με αρχή, μέση και τέλος, κάτι που δεν κουράζει τα παιδιά!

Το κείμενο και η σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη βοηθάνε τους ηθοποιούς να κάνουν όλα αυτά τα «μαγικά» επί σκηνής. Καθώς το έργο είναι για παιδιά 3 με 8 ετών, θέλει δουλειά για να μην «μεγαλίζει» το κείμενο, αλλά και να μπορεί να δώσει στα παιδιά τα ερεθίσματα, και μάλιστα σε τέτοιο ηλικιακό εύρος. Το έργο ουσία, είναι μεστό και συγκεκριμένο, κάτι που μου λείπει στο θέατρο ενηλίκων…

Εντυπωσιακές είναι οι πρωτότυπες συνθέσεις και τα τραγούδια του Ευριπίδη Ζεμενίδη, σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη, με πιο γνωστό το «Τραγούδι του Φθινοπώρου» ενώ πολύ καλές είναι οι χορογραφίες του Αλέξανδρου Κεϊβανάη και τα ακροβατικά.

 

Να το δούμε;

Εννοείται! Από τη στιγμή που ο γιος μου ζήτησε «να ξαναπάμε θέατρο» ενώ συμμετείχε και «έζησε» το έργο για μια ολόκληρη ώρα, μπορούμε να πούμε ότι είναι «approved». Θα περάσετε όμορφα και ο χώρος είναι πολύ βολικός και άνετος για τα παιδιά.

Tip: Ή θα πάτε αρκετά νωρίτερα για να βρείτε θέση parking ή θα πάτε με low carbon μετρό ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατο, με τα πόδια. Υπάρχει βεστιάριο και το προσωπικό είναι ευγενέστατο!

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
Χορογραφία: Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Μουσική: Ευριπίδης Ζεμενίδης
Στίχοι: Γιώργος Μυζάλης
Ερμηνεύουν, τραγουδούν και κάνουν ακροβατικά οι: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Φωνή δράκου: Ιωάννης Κοντέλλης

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή | Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου & 3, 10 Μαρτίου | 12.00-13.00
Γενικό Εισιτήριο: 12 € | Εισιτήριο για B&E Members: 10 € | Ομαδικό Εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 10 € ανά άτομο
Για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.