Είδαμε: Η Τελευταία Ιουλιέτα του Χρήστου Δασκαλάκη στο Θέατρο Αλκμήνη- Διαγωνισμός προσκλήσεις

Είδαμε: Η Τελευταία Ιουλιέτα του Χρήστου Δασκαλάκη στο Θέατρο Αλκμήνη- Διαγωνισμός προσκλήσεις

Παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση "Η τελευταία Ιουλιέτα" σε σκηνοθεσία Σωκράτη Πατσίκα και κείμενο του Χρήστου Δασκαλάκη.

Μία παράσταση -επίσκεψη φίλων, απλών και καθημερινών, σαν εξομολόγηση ονείρων και φόβων. Η ιστορία της ζωής, της Μάγιας, της Ντόρας και της Αλίκης, τριών γυναικών που ζουν μέσα στην ανασφάλεια καθώς είναι άνεργες ηθοποιοί με χρέη. Τρεις ασύμβατοι χαρακτήρες, κορίτσια της διπλανής πόρτας μέσα από αποτυχημένες οντισιόν, όταν βρίσκονται οικονομικά στο χείλος του γκρεμού, αποφασίζουν να γίνουν καλόγριες και να κλειστούν σε ένα μοναστήρι. Έτσι πείθουν τον Νώντα, τον σκηνοθέτη φίλο τους, να τις προετοιμάσει για να μοιάζουν πειστικές. 

 

Οι τρεις φίλες αγαπημένες από τα φοιτητικά χρόνια τους, μας προσκαλούν στις ζωές τους, στις ψυχώσεις και τα όνειρά τους παραπάιοντας μία προς την παραίτηση του ονείρου και μία προς την προσπάθεια να βγουν νικήτριες στη ζωή. Να μην εγκαταλείψουν τα θέλω τους, να μην ζήσουν τις ζωές των γονιών τους, να ακολουθήσουν μία μποέμικη θεώρηση της ζωής παρόλο που όλα δείχνουν να είναι εναντίον τους να καταφέρουν να ξεφύγουν από τα "πρέπει" ηθικά και οικονομικά.

 

Όνειρό τους κοινό, να παίξουν στη σκηνή την Ιουλιέτα, μα ύστερα από τις απορρίψεις το όνειρό αυτό μοιάζει τόσο μακρινό. Θα το εγκαταλείψουν άραγε; Πόσα όνειρα στριμώξαμε όλοι μας στα ντουλαπάκια της λήθης του μυαλού; Μαζί τους θα συσκεφτείς για το χρόνο που φεύγει και ξεχνά, για τις προκαταλήψεις, για τις δεύτερες ευκαιρίες, για όσα ονειρευτήκαμε αλλά δεν τολμήσαμε ποτέ, για τη δύναμη της φιλίας και της τόλμης να αντιστεκόμαστε σε κάθε κακοτοπιά. Μια ιστορία ενηλικίωσης, συνειδητοποίησης, απομυθοποίησης αλλά και πυξίδας ονείρων για να δεις πως όλα στη ζωή δεν είναι ρόδινα αλλά είναι δυνατά και εμείς μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικά. 

 

Για να την απολαύσετε κι εσείς σε συνεργασία με το θέατρο Αλκμήνη ξεκινάει διαγωνισμός στον οποίο 5 τυχερές/οι θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου στις 20.00!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/

1) Κάντε like και share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag δύο φίλους/ες! 

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/ και  

και θέατρο Αλκμήνη https://www.facebook.com/theatroalkmhnh/

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 04/02.

Καλή επιτυχία!

Πληροφορίες της παράστασης

Πότε: Κάθε Τετάρτη στις 20:00 στο Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Χρήστος Δασκαλάκης
Σκηνοθεσία: Σωκράτης Πατσίκας
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Πρωτότυπη μουσική: Λία Σταυροπούλου

Πρωταγωνιστούν: Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Μαρία Στάβαρη, Νάντια Συρίου, Τάσος Φόης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.