Είδαμε: Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα

Είδαμε: Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα

Όπως  είναι αδύνατη η ένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, έτσι συμβαίνει και με την αγάπη, λέει ο Πομερά. Σπονδυλωτή αφήγηση με άξονα την αγάπη στις ανθρώπινες σχέσεις γίνεται ο καμβάς για να αποτυπώσει ο σκηνοθέτης την προβληματική του γύρω από μια χιλιοειπωμένη λέξη.

Μια γυναίκα που θέλει διαζύγιο γιατί δεν υπάρχει αγάπη μεταξύ εκείνης και του συζύγου της, μία μάνα που κατηγορεί το δάσκαλο του γιου της για την υπερβολική αγάπη που δείχνει, υπονοώντας σεξουαλική παρενόχληση,ένα ζευγάρι που ζει με την ψευδαίσθηση πως έχει παιδιά. Διαφορετικές ιστορίες που όμως στον πυρήνα τους μιλούν για το ίδιο: την αδυναμία του ανθρώπου να αγαπήσει και ν' αγαπηθεί. Ίσως τελικά η αγάπη να είναι μία επινόηση μόνο του μυαλού,για να αποφύγουμε τον εσωτερικό μαρασμό.

Εξαιρετική στιγμή για το θίασο,με τις Ιωάννα Μαυρέα (καθηλωτική στην ερμηνεία της ως γυναίκα που πάσχει από άνοια) και την Μαρία Καλλιμάνη να ξεχωρίζουν.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.