Ακούγοντας το καινούργιο album του Caribou

Ακούγοντας το καινούργιο album του Caribou

Διάβαζα για τις νέες μουσικές αφίξεις του φθινοπώρου όταν το μάτι μου έπεσε πάνω στο έβδομο και ολοκαίνουργιο album του Καναδού Caribou, κατά κόσμον Dan Snaith.  Στριφογυριστό, πολύχρωμο, απρόσμενο, κυκλοθυμικό, με τα πάνω του και τα κάτω του, τα δεξιά του και τα αριστερά του. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Dan Snaith είναι διφυής. Την ημέρα κυκλοφορεί ως Caribou και τα βράδια, στα night clubs, ως Daphni. Ένας διαχωρισμός που κατά τη γνώμη μου κρίνεται αναγκαίος, αφού ξεχωρίζει τα ξεσκονισμένα και μελετημένα beats από τα άλλα, τα αυθόρμητα και τα σκοτεινά. Ο Dan Snaith έχει τον αυθορμητισμό ενός ερασιτέχνη και τη σιγουριά ενός καλά διαβασμένου επιστήμονα όταν κάνει παραγωγές. Είναι παντρεμένος. Είναι μπαμπάς Dj. Είναι μαθηματικός με Phd. Μοιάζει με hipster. Μοιάζει με Βρετανό. Μοιάζει να μην τον νοιάζει. Όσον αφορά την καινούργια του δουλειά τώρα, το ‘’Our Love’’ αρχίζει δυνατά με το κομμάτι ‘’Can’t do without you’’. Όσο ακούς το album ακολουθείς μια διαδρομή με ζικ-ζακ , αφού οι ήχοι σε πηγαίνουν από το φως στο σκοτάδι και τούμπαλιν. Ένα δίπολο που όλοι, λίγο – πολύ, τηρούμε πιστά, με διαφορετικές όμως συχνότητες. Για να σε ξεκουράσω θα σου προτείνω να ακούσεις σε πρώτη φάση τα εξής:

Can’t do without you 
Our love 
Mars 

Εάν τα παραπάνω σου άρεσαν, πέρασες το τεστ. Συνέχισε την ακρόαση. Έξτρα πληροφορία: Εάν μπεις στη διαδικασία να ακούσεις κι άλλες δουλειές του, σίγουρα ψάξε το προτελευταίο του album με τίτλο ‘’Swim’’. Σίγουρα τα δύο πρώτα κομμάτια, ‘’Sun’’ και ‘’Odessa’’ κάτι θα σου θυμίσουν. 

Δημήτρης Κούσουλας

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.