Bazooka :: ZERO HITS | O νέος δίσκος που θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα του!

Bazooka :: ZERO HITS | O νέος δίσκος που θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα του!

Bazooka – Zero hits

Αν η “Άχρηστη Γενιά” εξέπληξε με την αμεσότητα του ελληνικού στίχου και η “Ζούγκλα” επιβεβαίωσε τη διάθεση της μπάντας για εξέλιξη και πειραματισμό, το “Zero Hits” έρχεται αποφασισμένο να σαρώσει τα πάντα στο διάβα του και να επιβεβαιώσει οριστικά και αμετάκλητα πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σπουδαίο συγκρότημα.

Από το διονυσιακό “Έλα”, τα χαρακτηριστικά πνευστά στο “Κενό” και το κολλητικό “Φυλακή” μέχρι τα αλα Stooges περάσματα της κιθάρας και του σαξόφωνου στο αυτοβιογραφικό “Βραδυνή Βάρδια” και το βγαλμένο από τα ψυχεδελικά 60s “Αδιάφορες Ματιές”, το Zero Hits παρουσιάζει τους Bazooka πιο φρέσκους και δυναμικούς από ποτέ, κάνοντας τον τίτλο του δίσκου να μοιάζει τελείως ειρωνικός.

Η χογραφημένο στο Electric Highway Studio με μηχανικό ήχου τον Γιάννη Βούλγαρη και σε παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος, το Zero Hitsακούγεται μόνο ΔΥΝΑΤΑ.

Κυκλοφορεί στις 18 Ιανουαρίου σε μαύρο και γαλάζιο βινύλιο, CD και Digital album από την Inner Ear.

Bazooka: Ξάνθος Παπανικολάου, Βασίλης Τζελέπης, Γιάννης Βούλγαρης, Άρης Ράμμος

 

Σταθεροί στον ελληνικό στίχο, μέσα απο τις μικρές ιστορίες που μας παρουσιάζουν οι Bazooka σε κομμάτια οπως το “Μόνος”, το “Έχω κουραστεί” και το “Μέσα στην πόλη”, μας επιτρέπουν να εισέλθουμε στον κόσμο τους και να ταυτιστούμε με την καθημερινότητα, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα απο τα μάτια της μπάντας. Στίχος καθόλου ανούσιος αλλά άμεσα συνυφασμένος με μια πραγματικότητα της οποίας όλοι είμαστε μέρος.

Νέο και δυναμικό, ψυχεδέλεια που με έντονες εκρήξεις αποκτά νόημα, το Zero Hits συγκαταλέγεται στις καλύτερες μουσικές στιγμές που έχει να προσφέρει αυτή την στιγμή η αθηναϊκή σκηνή. Πενάτα και μη μπάσσα, krautrock αισθητική στα drums- όπου αυτή χρειάζεται ώστε να μας λουπάρει το μυαλό- βρώμικες κιθάρες και συνθς μας ταξιδεύουν από την αλητεία των 60s μέχρι και σε post punk 80s αισθητική. Και όλο αυτό το σύνολο, δοσμένο μέσα από έναν φρέσκο Garage ήχο. Ambient σαξόφωνα και πλήκτρα μπλεγμένα σε βρώμικα εφφέ και σε μία true αμεσότητα φωνητικών. Μελωδίες σε μορφή κραυγής, δημιουργούν την ατμόσφαιρα η οποία βάφει  τον ακροατή με το χρώμα του τρελού, όπως και το ομώνυμο κομμάτι. Χορός, κοπάνημα και ανακούφιση από το tension το οποίο οι ίδιοι σου εχουν προκαλέσει.

 

Ένας ήχος, επομένως, που παντρεύει την ψυχεδέλεια με την ένταση, την νεανική καύλα και την φαντασία που δεν βάζει τρικλοποδιές στον ίδιο της τον εαυτό και δεν αναλώνεται στα προβλήματα της, αλλά γίνεται δημιουργική μέσα από το ίδιο της το χάος. Και μέσα απο αυτό το μικρό trip, έρχονται να κλείσουν με το “Τα σπάω όλα” για να προκαλέσουν στα συναισθήματα που σου δημιούργησαν έναν ασυγκράτητο στροβιλισμό. Και γιατί; Ίσως και έτσι, επειδή έτσι θέλουν.

Το Zero Hits  αποτελεί, λοιπόν, μια μουσική εμπειρία και όχι απλά έναν δίσκο. Οι Bazooka αποφάσισαν να σε πάρουν από το χέρι και να σε περάσουν από το φάσμα του ψυχεδελικού και punk είδους, κρατώντας την ελληνική αυτή σκηνή σε ένα υψήλο επίπεδο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μπάντες τους εξωτερικού.

Στις 9 Φεβρουαρίου θα είμαστε στο live παρουσίασης του δίσκου των Bazooka στο Gagarin, το οποίο θα ανοίξουν οι Bonnie Nettles (ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ LIVE ΕΔΩ). Με το πρώτο άκουσμα των νέων κομματιών αυτών, η  διαδικασία προσμονής και κάθαρσης που προκαλεί ο δίσκος, δεν ειναι τίποτα άλλο παρά ταυτόσημη με την αναμονή μας γι' αυτή την συναυλία.

Γιάννης Μίχος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.