Απόψε... Lola blau

Απόψε... Lola blau

Έργο για δύο το «Απόψε Lola Blau» ανήκει σε ένα παραγνωρισμένο στην Ελλάδα είδος θεάτρου, το καμπαρέ.

Η Λόλα Μπλάου είναι μια (Εβραία) αρτίστα που ζει στη Γερμανία. Όταν ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Η καταγωγή της όμως γίνεται εμπόδιο για τη μόνιμη παραμονή της σε οποιοδήποτε κράτος κι έτσι βρίσκει δουλειά σε ένα υπερωκεάνιο που τελικός του προορισμός είναι η Αμερική.

Μέσα από τραγούδι και χορό ο Καίσλερ καταφέρνει να κατακρίνει την υποκρισία των ανθρώπων της καλής κοινωνίας, αλλά και να καταγγείλει τις βιαιότητες των Ναζί.

Εκπληκτική η μεταμόρφωση της Κατερίνας Γιαμαλή σε αρτίστα καμπαρέ. Αισθαντική φωνή που σε μαγεύει με το μπρίο και τη σκηνική της παρουσία. Πολύ καλός κι ο πιανίστας που τη συνόδευσε σε όλο αυτό το ταξίδι.

Η μόνη παρατήρηση που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι ο ίδιος ο χώρος που φιλοξένησε την παράσταση. Το μεγάλο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη δε βοηθά στο να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα καμπαρέ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.