Ακούσαμε τους City of the Sun στο Κύτταρο

Ακούσαμε τους City of the Sun στο Κύτταρο

Μας είπαν ότι η μόνη λέξη που έμαθαν κατά τη διάρκεια της νέας τους επίσκεψης στην Ελλάδα ήταν η «απόστροφος». Μη ρωτήσετε γιατί…Και όμως αντίθετα από το γνωστό σημείο στίξης, δεν «έκοψαν» τίποτα. Ήταν γενναιόδωροι με το κοινό τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι City of the sun είναι μια μπάντα που αποτελείται από τρία άτομα: τον κιθαρίστα John Pita και τον Avi Snow και τον ελληνικής καταγωγής -όπως μας αποκάλυψε- Ζach Para που έχει αναλάβει τα κρουστά. Έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως street band και κατάφεραν να κατακτήσουν το κοινό τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και παγκοσμίως.

Ορχηστρικά, με δύο ακουστικές κιθάρες και ένα καχόν κινούνται μεταξύ indie, post-rock μέχρι και flamenco ήχους. Με πρωτότυπες διασκευές, όπως το intro των xx αλλά και δικά τους κομμάτια, όπως το Sugar, τo Second  skin και πολλά άλλα, ξεσήκωσαν το αθηναϊκό κοινό, που ομολογουμένως δημιούργησε την ιδανική ατμόσφαιρα για αυτό το live.Τρανή απόδειξη πως όταν υπάρχει αμεσότητα από τους μουσικούς δε χρειάζονται λόγια. Η σπίθα ανάβει από τον αμοιβαίο ενθουσιασμό. Εις το επανιδείν λοιπόν!


Και εδώ μια γεύση από το live.

Αντώνης Μπάτζιος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.