Street Food N’ Tunes: Behind The Cooking Scenes

Street Food N’ Tunes: Behind The Cooking Scenes

Street Food N’ Tunes! Αμέτρητες σκέψεις, αναμνήσεις και συναισθήματα πλημμυρίζουν το μυαλό μου αυτές οι λέξεις, κάθε φορά που τις ακούω.

Θυμάμαι πολύ καλά την πρώτη επικοινωνία που είχα με την Ντορέτα, περίπου ενάμιση χρόνο πριν. Φυσικά και είχα ακούσει για τα Street Food N’ Tunes. Και με το που έγινε η πρώτη γνωριμία, ‘ερωτεύτηκα’ με τα πάντα, την ιδέα, τους ανθρώπους, τις αντιλήψεις, αλλά πάνω απ’ όλα τις προθέσεις.

Οι προθέσεις και η αγάπη των ανθρώπων πίσω από αυτά τα party, ώστε ο κόσμος που θα έρθει, να πάρει μια ολοκληρωμένη γεύση, ταξιδεύοντας νοερά στα μέρη ανά τον κόσμο που τα Street Food N’ Tunes επισκέπτονται.

Η εμμονή μου με τον Νότο και την Νέα Ορλεάνη και η σχέση μου με την Αμερική, έγινε αφορμή για το πρώτο event που ανέλαβα σαν Chef, σε συνεργασία με το Mama Roux. Προηγήθηκαν αμέτρητες επαφές με τα παιδιά του debop.gr, δοκιμές, κοστολογήσεις και φυσικά προβλέψεις για τις μερίδες και τις ποσότητες.

Χρειάστηκαν οι ανάλογες επισκέψεις στον χώρο του event, σχέδια για το πως θα στηθεί το κομμάτι της κουζίνας, αλλά και για το πως θα έχει λογική το service. Φυσικά εδώ ισχύει απόλυτα το ‘όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια σχέδια ο Θεός γελάει’ και κανείς δεν μας προετοίμαζε για την  τόσο μαζική προσέλευση του κόσμου. Αρκεί να σας πω ότι τα Ribs πρόλαβαν και βγήκαν από τον φούρνο, ακριβώς λίγο πριν αρχίσουμε να τα σερβίρουμε και τα 80 Blackened Chicken Burger εξαντλήθηκαν στα πρώτα 40 λεπτά.

 

Στο Brooklyn Part I τον Σεπτέμβρη, ήταν τόσο έντονη η ζήτηση για το Ramen Burger, που γεμίσαμε το πλατό με τα ψωμάκια- noodles και η αντίθεση ζεστού- κρύο, το έκανε να στραβώσει, ουσιαστικά επιτρέποντας μας να ψήνουμε μόνο στο μισό και η καθυστέρηση του κόσμου να αυξάνεται.

Φυσικά και σας καπνίσαμε και αρκετές φορές, αφού όπου μπορούσαμε, χρησιμοποιούσαμε κάρβουνα. Αυτή ήταν η δυσκολότερη δουλειά για τον μάγειρα, λόγω του κλειστού χώρου και κάθε φορά έβγαινε με κλήρο, εξ' ου και οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες με τον Μπάμπη, το Σπύρο και το Γιώργο μέσα στα σύννεφα και τις φλόγες.

Στο Burger Bash, περάσανε από το πλατό μας 600 βοδινά μπιφτέκια σε 3 ώρες και άλλα τόσα ψωμάκια, ενώ στο Tennessee, εγώ προσωπικά έκοψα με το μαχαίρι μου 1000 χοιρινά baby back ribs. Στο Soul Food ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος και η ποικιλία των συνοδευτικών, που αναγκάστηκα να κάνω εκείνο το τηλεφώνημα στη Σταυρούλα λέγοντας, ‘λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι, θα αργήσουμε, ενημέρωσε τον κόσμο’.

Αλλά το πιο σημαντικό για μένα, ήταν η πρόκληση που θέταμε για το κάθε party.  Η αποκρυπτογράφηση πίσω από τα Ramen buns, η συνταγή για τα ψωμάκια ατμού Bao, η αναζήτηση του gochujang για τα Korean Tacos, το barbecue για ένα τέλειο brisket.

Και η μεγαλύτερη επιβράβευση ερχόταν κάθε μα κάθε φορά από όλους εσάς. Αυτό που κυριολεκτικά λατρεύω στα Street Food N’ Tunes είναι η επαφή με τον κόσμο. Στο εστιατόριο μεσολαβεί ο σερβιτόρος. Στο street food όμως μιλάς με τον πελάτη, τον βλέπεις, τον ακούς και του δίνεις απευθείας το φαγητό στο χέρι. Βλέπεις λίγο πιο δίπλα την αντίδρασή του από την πρώτη δαγκωνιά, το χαμόγελο και εκείνη την έκφραση ικανοποίησης στο πρόσωπό του που ακολουθεί και μόνο αυτό για μένα είναι υπεραρκετό και η επιβεβαίωση γι’αυτό που κάνω.

 
 

Κάθε φορά που οργανώνεται ένα Street Food N’ Tunes, γίνεται με τη μέγιστη αγάπη και σεβασμό για όλους εσάς που θα έρθετε, πιστέψτε με, έχω συμμετάσχει σε έξι μέχρι τώρα. Και θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον John Higgins και το προσωπικό του Mama Roux που ήταν δίπλα μου στην αρχή, αλλά ιδιαίτερα το Σπύρο, το Μπάμπη, το Γιώργο και το Βαγγέλη που ήταν ‘μαγειρικά’ δίπλα μου σε κάθε event. 

Όλα αυτά όμως δεν θα είχαν καμία σημασία χωρίς τη Ντορέτα, τη Σταυρούλα και το Λουίζο που μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέλος μια ομάδας που δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα Street Food party στους δρόμους της Αθήνας και να μαγειρέψω για εσάς.

 

Last but not least, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ανταλλάξαμε απόψεις, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, γελάσαμε και περάσαμε καλά, εγώ μέσα και εσείς έξω από τον πάγκο.

Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται!

---

To επόμενο Street Food and Tunes ραντεβού μας, είναι την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στο Νομισματικό Μουσείο. Όλες οι λεπτομέρειες εδώ: http://www.debop.gr/events/street-food-and-tunes-at-the-museum

Βασίλης Σπόρος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.