Στο εστιατόριο VEZENÉ η γαστρονομία συναντάει τη σύγχρoνη τέχνη μέσω της συνεργασίας με τη γκαλερί THE BREEDER

Στο εστιατόριο VEZENÉ η γαστρονομία συναντάει τη σύγχρoνη τέχνη μέσω της συνεργασίας με τη γκαλερί THE BREEDER

Το project THE BREEDER x VEZENÉ ξεκίνησε τον Ιανουάριου του 2017 και έχει φέρει κοντά δύο από τους πιο δυναμικούς εκπρόσωπους της σύγχρονης Ελληνικής κουλτούρας, που ενώ δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς δημιουργικούς τομείς διέπονται από μία κοινή φιλοσοφία και κοινό όραμα. Στα πλαίσια αυτής της συνέργιας, η γκαλερί THE BREEDER επιμελείται νέα εικαστικά projects ειδικά για το χώρο όπου σημαντικοί εικαστικοί καλλιτέχνες δημιουργούν site specific έργα και παρεμβάσεις στο εστιατόριο VEZENÉ.

Οι επισκέπτες εκτός από μία γαστρονομική εμπειρία δια χειρός Άρη Βεζενέ έχουν παράλληλα και μια εικαστική εμπειρία, έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και επικοινωνούν με την δουλειά μερικών από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες σήμερα.

Οι Item Idem, HOPE, Zoë Paul, Σοφία Στέβη, Ζωή Γαϊτανίδου δημιούργησαν πρωτότυπα έργα τέχνης και περιβάλλοντα που εξέπληξαν το κοινό του VEZENÉ. Η Nοτιοαφρικάνικης καταγωγής Zoë Paul -που μεγάλωσε μεταξύ Οξφόρδης και Κυθήρων- ζωγράφισε με πηλό και ασβέστη τις ιδιαίτερες φιγούρες της στα παράθυρα του εστιατορίου, η Σοφία Στέβη παράλληλα με την ατομική της έκθεση στο μουσείο BALTIC στην Αγγλία κρέμασε καμβάδες με ερωτική και φεμινιστική θεματολογία από την οροφή, ο αινιγματικός HOPE -που δεν έχει δείξει ποτέ το πρόσωπο του και κινείται στους χώρους της  street art και της performance και που φέτος το καλοκαίρι εκθέτει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άνδρου - δημιούργησε τα τοτεμικά κολάζ του απευθείας στους τοίχους του εστιατορίου.

Για το καλοκαίρι του 2018 το project THE BREEDER x VEZENÉ θα παρουσιάσει τον Γιάννη Βαρελά, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες σήμερα που ζει μεταξύ Λος Άντζελες, Βιέννης και Αθήνας και εκθέτει σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο. O Βαρελάς δημιουργεί ειδικά για την περίσταση ένα περιβάλλον με έντονα χρώματα και άξονα το φαγητό.

Η παρουσίαση του κάθε πρότζεκτ συνοδεύεται από ένα θεματικό δείπνο (invitation only) που ο σεφ εμπνέεται από το έργο του κάθε καλλιτέχνη με τον κόσμο της τέχνης να συναντά τον κόσμο της γαστρονομίας  σε μοναδικά events που όσοι έχουν την τύχη να παρευρεθούν θυμούνται για πάντα. Στην επόμενη επίσκεψή σας λοιπόν απολαύστε τα έργα τέχνης και αφήστε τις γεύσεις του VEZENÉ να σας ταξιδέψουν.

 

Βρασίδα 11, Αθήνα 11528

Reservation: +2107232002 / Office: 210.7232003 / Email: [email protected]

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.