Νηστίσιμο brunch στο σπίτι με γεύσεις από το Μακεδονικό Ταχίνι!

Νηστίσιμο brunch στο σπίτι με γεύσεις από το Μακεδονικό Ταχίνι!

To καθιερωμένο, πια, brunch αποτελεί για όλους μας ιδανική αφορμή για συναντήσεις γύρω από το τραπέζι, συζητήσεις, γέλια και εκ βαθέων εξομολογήσεις. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν από το στομάχι!

Οι διατροφικές επιταγές της Σαρακοστής, βέβαια, θέτουν τους περιορισμούς τους. Μπορεί  να έχεις ταυτίσει το brunch με αυγά ποσέ, μπέικον, σως και άλλα αντίστοιχα εδέσματα, έχεις σκεφτεί όμως ότι μπορείς να συνδυάσεις τη νηστεία και την αποτοξίνωση του οργανισμού με έξυπνες και νόστιμες λύσεις;

Ε λοιπόν ναι, μπορείς να παραθέσεις το δικό σου brunch για τους φίλους σου – και μάλιστα προσφέροντας και το πιο γευστικό νηστίσιμο μενού με Μακεδονικό Ταχίνι, σε απόλυτη αρμονία με την περίοδο που διανύουμε!

Παρακάτω ακολουθούν δύο υπέροχες συνταγές που θα αλλάξουν για σένα την έννοια του brunch αυτή τη Σαρακοστή:

Ψητή Κολοκύθα με Ρεβίθια και Μακεδονικό Ταχίνι

Υλικά:

•           Μία κολοκύθα μεσαίου μεγέθους

•           500 γρ. ρεβίθια

•           1 κρεμμύδι ξερό

•           3 κρεμμυδάκια φρέσκα

•           ½ ματσάκι μαϊντανό

•           ½ ματσάκι κόλιανδρο

•           4 κουταλιές της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι

•           2 λεμόνια

•           Παρθένο Σησαμέλαιο, αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τους κύβους της κολοκύθας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παράλληλα, τοποθετούμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε.

Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ όπου τα ανακατεύουμε με χυμό και ξύσμα από λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και ομογενοποιούμε το μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ τα ψιλοκομμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε βάζοντας σε στρώσεις την ψητή κολοκύθα και το μείγμα με τα ρεβίθια.

Τελειώνουμε προσθέτοντας επιπλέον Μακεδονικό Ταχίνι και χυμό λεμονιού κατά βούληση.

Smoothie με Μακεδονικό Ταχίνι

Υλικά:

•  1 κούπα γάλα αμυγδάλου

•  3 χουρμάδες κομμένοι στα 4 (50 γρ.)

•  ½ μπανάνα κατεψυγμένη

•  2 κουταλιές της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι

•  ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα υλικά όλα μαζί στο μπλέντερ και σερβίρουμε αφού ομογενοποιηθούν.

 

Δοκίμασε τις παραπάνω συνταγές και οργάνωσε στο σπίτι σου το πιο νηστίσιμο και γευστικό brunch της πόλης!

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.