Διαιτητικό μους λεμόνι με φράουλες

Διαιτητικό μους λεμόνι με φράουλες

Ξέρω ξέρω! Εκεί, μετά το μεσημεριανό σε πιάνει αυτή η καταραμένη λιγούρα για γλυκό. Είναι και αυτό το καλοκαίρι που έρχεται και πρέπει να αντισταθείς, αλλά ο «διάβολος» στο κεφάλι σου δεν σ’ αφήνει σε ησυχία.
Κι εδώ έρχομαι εγώ να σου δώσω λύση. Εντάξει, λίγο ξενέρωτη, δε λέω, αλλά δεν μπορούμε να τα ‘χουμε κι όλα! Τουλάχιστον θα καλυφθούμε κι οι δύο - εσύ τη λαιμαργία σου και εγώ το σκοπό μου να φας το φρούτο σου.

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)
2 φλιτζάνια φράουλες 
1½ κεσεδάκι γιαούρτι 2%
7γρ ζελατίνη
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι σιρόπι αγαύης
2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Prep Time: 20 λεπτά
Θερμιδική αξία: 130kcal / μερίδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά θα κόψεις τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και θα βάλεις τη ζελατίνη να μαλακώσει μέσα σε 1/4 φλιτζάνι κρύο νερού.
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύεις καλά το σιρόπι αγαύης, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το λάδι και το αυγό, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα ανάβεις το μάτι της κουζίνας- σε πολύ χαμηλή φωτιά- και το ανακατεύεις συνεχώς για 5 λεπτά, έως ότου το μείγμα να είναι ζεστό.
Προσθέτεις και τη ζελατίνη και τα ανακατεύεις όλα μαζί, πολύ καλά, για 1 λεπτό περίπου.
Κατεβάζεις το μείγμα από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα μπολ και το αφήνεις εκτός ψυγείου, ενώ ανά τακτά διαστήματα το ανακατεύεις. Όταν κρυώσει το μείγμα, ενσωματώνεις σταδιακά και το γιαούρτι.
Τοποθετείς εναλλάξ τις φράουλες και τη μους λεμονιού σε 8 μπολ και τα τοποθετείς στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.