Ιδέες για δώρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Cycladic Shop

Ιδέες για δώρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Cycladic Shop

Πολλές και διαφορετικές ιδέες για δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Cycladic Shop

Μεταξύ των προτάσεων ξεχωρίζει η σειρά κοσμημάτων «Love»  με τη λέξη  «love» γραμμένη ανάγλυφα στο σύστημα γραφής Braille, που σχεδίασε αποκλειστικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο Γιώργος Μουτσάτσος. Συνθέσεις από ασήμι, μετάξι και πολύτιμες πέτρες αποτυπώνουν την πολύτιμη λέξη της αγάπης με το σύστημα Braille, μια παναθρώπινη γλώσσα αγάπης…

1. Βραχιόλι από ασήμι και μεταξωτό νήμα | € 55,00 2. Ασημένιο κόσμημα για το λαιμό | € 60,00 3. Ασημένιο βραχιόλι «χειροπέδα» | € 150,00


Ο κώδικας Braille είναι μία απόδοση του γραμματικού αλφαβήτου από ανάγλυφες στιγμές που με διάφορους συνδυασμούς αποδίδουν ένα κείμενο. Το σύστημα επιτρέπει στα άτομα με πρόβληματα όρασης να διαβάζουν ψηλαφώντας τις στιγμές με το δάχτυλο.

Ο Γιώργος Μουτσάτσος είναι μαθηματικός και σχεδιαστής κοσμημάτων, με φανερές επιρροές στις δημιουργίες του από τον κόσμο των αριθμών και την αρμονία των μαθηματικών.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της σειράς “LOVE” θα διατεθούν στο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης, το οποίο χρησιμοποιεί ως βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο την πολυαισθητική μουσειοσκευή.

Περισσότερα για τη συλλογή εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
T: 210 7228321-3
www.cycladic.gr

Το Cycladic Shop λειτουργεί ώρες και μέρες του Μουσείου:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη:10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη κλειστά

Έκπτωση από 10 έως 30% για τους Φίλους του ΜΚΤ