Ασκαρδαμυκτί | Μάθε τέχνη...

Ασκαρδαμυκτί | Μάθε τέχνη...

...και μην την αφήνεις! Τέχνη, τεχνική, hobby, επάγγελμα. Το εργαστήρι ελευθέρων σπουδών Ασκαρδαμυκτί είναι ο χώρος και ο τρόπος να αναπτύξεις τη δημιουργικότητα και το ταλέντο σου στην δερματοτεχνία, την οργανοποιία, την ξυλογλυπτική, την κατασκευή θεατρικής μαριονέτας, την βιβλιοδεσία και άλλα!

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι δάσκαλοι του Ασκαρδαμυκτί με προφανή αγάπη για τη δουλειά τους έχουν στεγάσει τις γνώσεις και το πάθος τους για τις παραδοσιακές τέχνες στο καλαίσθητο νεοκλασικό της Δεληγιάννη 6, στα Εξάρχεια. Εκεί, δεκάδες μαθητές έχουν παρακολουθήσει είτε τα ταχύρυθμα σεμινάρια για την κατασκευή απλούστερων κατασκευών είτε τα μονοετή ή διετή τμήματα επαγγελματικής κατάρτισης. Η σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού και χορηγεί βεβαίωση σπουδών.

Eίναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή και η εξέλιξη σπουδαστών του εργαστηρίου. Κάποιοι έχουν πλέον δικά τους brand name στο χώρο (δερμάτινες τσάντες, εσπαντρίγιες), κάποιοι παρακολουθούν ανελλιπώς μαθήματα από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και όλοι επιστρέφουν για μια σύντομη έστω επίσκεψη.

 

Ανταποδοτικά, η δράση του Ασκαρδαμυκτί επεκτείνεται διαρκώς. Στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχετικούς επαγγελματικούς χώρους, έκθεση με τις δημιουργίες των σπουδαστών, παράσταση κουκλοθεάτρου κ.ά.

 
 

Το τελευταίο διάστημα η επίσκεψη του εργαστηρίου στη διεθνή έκθεση υποδημάτων και τσάντας στο Μιλάνο, η συνεργασία με το jamjar, πλατφόρμα προώθησης χειροποίητων δημιουργημάτων, με σκοπό την ώθηση των επαγγελματικών βημάτων των μαθητών καθώς και η οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Οργανοποιίας προσεχώς , αποδεικνύουν την αμοιβαία αποδοχή και στήριξη μεταξύ του Ασκαρδαμυκτί, των σπουδαστών και του ευρύτερου κοινού ώστε:
“εκτός από το εκπαιδευτικό έργο της σχολής να αναπτύξουμε και  διάφορες δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα αναφορικά με τα αντικείμενα σπουδών, δράσεις που θα αποσκοπούν στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των τεχνών αυτών, στην γνωριμία του κοινού μαζί τους και παράλληλα να βοηθήσουμε στην δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας των επαγγελματιών του κάθε είδους” Δέσποινα Μαλλή, ιδρυτικό μέλος Ασκαρδαμυκτί.

Υ.γ.: Γνωρίζεις ότι σε μόλις 4 τρίωρες συναντήσεις*, με μόνα σχεδόν εργαλεία ένα κομμάτι δέρμα, ένα κοπίδι και ένα γυαλόχαρτο μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου σανδάλια;!

Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα (δερμάτινο σανδάλι, πλατφόρμα, espadrilles) του Απριλίου έχουν αρχίσει. Πληροφορίες εδώ.

*12 ώρες χαρούμενης δημιουργικότητας υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού δασκάλου κ. Γιώργου Μαλλή. Ευχαριστούμε!