Το διπλό πρόσωπο του νου, Γ. Παπαγιάννης, εκδ. Κριτική

Το διπλό πρόσωπο του νου, Γ. Παπαγιάννης, εκδ. Κριτική
 

 

Ένα καλοστημένο ερωτικό θρίλερ ξεδιπλώνεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Με κοφτό, μικροπερίοδο λόγο, ο συγγραφέας μας οδηγεί μέσα από την αφήγηση τριών ιστοριών, σταδιακά, σε μια καταβύθιση στα άδυτα του νου. Παρακολουθούμε, σε σχεδόν συνειρμικό-παραληρηματικό ύφος την εξιστόρηση, με έντονες εναλλαγές χρόνου (πότε μπρος-πότε πίσω) και καταστάσεων. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι μικρά, με επικεφαλίδες ως σκηνοθετικές οδηγίες, και ο αναγνώστης «παλεύει» να βάλει τα κομμάτια του παζλ σε μια σειρά για να μπορέσει να αποκωδικοποιήσει την κατάσταση που περιγράφεται. Βέβαια, αυτό θα σύμβει μόνο όταν καταφέρει να φτάσει στο τέλος αυτού του μυστήριου· οπότε όλα θα μπουν στη θέση τους.

Ένα συναρπαστικό βιβλίο, με αρκετές δόσεις χιούμορ και ειρωνείας, με πολλές έμμεσες αλλά και ευθείες αναφορές στην κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα που ζούμε και τις μεταβολές που έχουν συμβεί. Ένα έργο που συνδυάζει πολλές αφηγηματικές τεχνικές, με αποτέλεσμα να αποπνέει μια αίσθηση θρίλερ και μυστηρίου· και όλα αυτά με απλότητα, μέσα από ένα μινιμαλιστικό σκηνικό γραφής.

 

Γιάννης Παπαγιάννης,

«Το διπλό πρόσωπο του νου»,

εκδ. Κριτική

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.