Στέργια Κάββαλου, Αντίστροφα, εκδόσεις Μελάνι

Στέργια Κάββαλου, Αντίστροφα, εκδόσεις Μελάνι

Το τελευταίο βιβλίο της Στέργιας Κάββαλου έχει τίτλο «Αντίστροφα» και ακούγεται ιδανικά με το γνωστό κομμάτι μιας μπάντας που έχει μείνει στην ιστορία, το ''Love will tear us apart''. Όχι, δεν είναι δική μου σκέψη, η Στέργια είχε κάνει αυτή την ιδανική σύνθεση πιθανότατα από την στιγμή που σκέφτηκε την ιστορία.

Δύο νεαροί, πρωταγωνιστές σε μία ιστορία αθώας και «ιδανικής» αγάπης. Ξεσηκώνονται, αγωνιούν, φοβούνται, κρύβονται και παλεύουν. Μεταξύ τους και με τους εαυτούς τους, με όσα φοβούνται και με όσα ελπίζουν. Οι δύο ήρωες κυνηγούν το όνειρό τους και ένα σώμα, το σώμα που αγάπησαν, το μυαλό που λάτρεψαν και, παράλληλα, κυνηγούν να βρουν και να ξεφύγουν από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η ιστορία των δύο αυτών πρωταγωνιστών βασίζεται στην αγάπη, μόνο που αυτή η αγάπη άλλοτε τους ενώνει και άλλοτε τους χωρίζει. Ρεαλισμός, πραγματικότητα, αληθινά συναισθήματα και γνώριμες, οικείες σκέψεις και συνθήκες είναι όλα όσα περιγράφει η συγγραφέας στην ιδιότυπη και «αντίστροφη» αυτή ιστορία. Η γραφή της Στέργιας θα ταίριαζε σε έναν άνθρωπο που θαρρείς πως έχει παρακολουθήσει από την κλειδαρότρυπα ανθρώπους να τρώνε, να φιλάνε και να αναπνέουν. Όχι γιατί θέλησε πράγματι να παρακολουθήσει κάποιον αλλά γιατί ήθελε να κατανοήσει τις κινήσεις των σωμάτων και των συναισθημάτων όλων των ανώνυμων και επώνυμων ηρώων.

Η γραφή της Στέργιας είναι τρυφερή αλλά και ωμή, ειλικρινής και σκληρή, αισιόδοξη και πραγματική. Όπως ακριβώς και η υπέροχη ιστορίας της. Απαλλαγμένη από περιττές περιγραφές και ανούσιους παραπληρωματικούς ήρωες, εστιασμένη μονάχα στον κόσμο των ερωτευμένων, γρήγορη που νιώθεις παρόλα αυτά να διαρκεί μια αιωνιότητα. Όπως ακριβώς είναι κάθε ιστορία αγάπης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στέργια Κάββαλου, Αντίστροφα ''Love will tear us apart'', εκδόσεις Μελάνι

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.