Όλγα Προφίλη, «Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες», εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Όλγα Προφίλη, «Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες», εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Η Όλγα Προφίλη γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα, γεμάτο χρώμα και ιστορία, διαδρομές, νότες και μυρωδιές.

Από την Αθήνα και το Παρίσι μέχρι το Μπουένος Άιρες, με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς, η ζωή των ηρώων διαγράφεται μέσα από από τα γεγονότα που έγραψε η ιστορία για κάθε ένα μέρος ξεχωριστά. Χρόνια δύσκολα και σκληρά που μαρτυρούν τόσο οι γνωστές ανθρώπινες ιστορίες όσο και αυτές που βιώνουν οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος.

Ένα φιλί κατά τη διάρκεια μιας φοιτητικής διαδήλωσης είναι αρκετό για να εξελιχθεί σε μια εμπειρία δυνατή και έντονη, με τελικό προορισμό την Αργεντινή. Σε μια πόλη που ζει τη φρίκη της δικτατορίας και στιγματίζεται από αυτήν, όπως και οι άνθρωποι της. Μια ιστορία αγάπης με φόντο τα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή, γεμάτη μελωδίες του τάνγκο και ερωτικά, χορευτικά βήματα.

 

Όλγα Προφίλη, «Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες», Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2015.

 

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.