Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί, Sun-mi Hwang, εκδ. Διόπτρα

Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί, Sun-mi Hwang, εκδ. Διόπτρα

«Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει» ήταν το βιβλίο με το οποίο γνώρισα την Hwang Sun-mi και ένα από τα διαχρονικότερα best sellers.

Με το νέο της βιβλίο «Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί» συνεχίζει στο ίδιο ιδιαίτερο και μελαγχολικό μοτίβο, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά ένα σκύλο, τη Μαλλιαρούλα. Οι πρώτες μέρες της ζωής της, η ζωή στο σκυλόσπιτο, η προδοσία του αφεντικού της αλλά και ο χαμός των παιδιών της είναι μερικά μόνο από τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα της ιστορίας ενός αξιαγάπητου και μοναδικού ήρωα.

Οι ιστορίες της Hwang Sun-mi είναι καθηλωτικές καθώς η συγγραφέας καταφέρνει να μεταφέρει μέσα από αυτές μερικές από τις σημαντικότερες ανθρώπινες αξίες, ένστικα και φιλοδοξίες. Ο αναγνώστης σχεδόν ξεχνάει πως η ιστορία βασίζεται στην περιγραφή της ζωής ενός ζώου και ταυτίζεται με κάθε μία γλυκόπικρη στιγμή.

Κάτι ακόμη που κάνει τα βιβλία της Hwang Sun-mi ξεχωριστά είναι το γεγονός πως καταφέρνει να δίνει μεγαλειώδη σημασία σε καθημερινές σκέψεις, αγωνίες και φοβίες, στιγμές μικρές και μεγάλες που φωτίζουν ένα θεαματικό μωσαϊκό εμπειριών και βιωμάτων, μιας συναρπαστικής και «γεμάτης», τελικά, ζωής .

«Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί» είναι ένα συγκλονιστικό βιβλίο που καταδεικνύει την ξεχωριστή σχέση ενός ανθρώπου με ένα ζώο, το αστείρευτο ενδιαφέρον μιας μάνας προς τα παιδιά της, μια ιστορία ανεξάντλητης αγάπης και πόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί, Sun-mi Hwang, εκδ. Διόπτρα.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.