Ο αρχιβιβλιοθηκάριος και άλλες ιστορίες, Νίκος Φαρούπος, εκδ. Κέδρος

Ο αρχιβιβλιοθηκάριος και άλλες ιστορίες, Νίκος Φαρούπος, εκδ. Κέδρος

Ο Νίκος Φαρούπος γράφει 4 ιστορίες φαντασίας και μυστηρίου στο βιβλίο του με τίτλο «Ο αρχιβιβλιοθηκάριος και άλλες ιστορίες». Ιστορίες μαγικές, μεταφυσικές, καλογραμμένες, ιστορίες που σου δημιουργούν αγωνία και ανυπομονησία.

Ένας βιβλιοθηκάριος και επίδοξος συγγραφέας που δουλεύει σε μία καταραμένη βιβλιοθήκη, μια ερωμένη που ποτέ δεν πεθαίνει και ψάχνει συνεχώς νέο εραστή, παιδιά που παίζουν στα νεκροταφεία και μια γυναίκα, μυστηριώδης και μάλλον.. ανύπαρκτη...

Ο συγγραφέας δεν ξεφεύγει στο μέγεθος των ιστοριών και παρά την συντομία τους, η πλοκή είναι πλούσια και η ροή ασταμάτητη. Όλες οι ιστορίες ξεκινούν με μία άκρως πραγματική αφήγηση, ο συγγραφέας ξεκινάει με ρεαλιστικές εικόνες και γεγονότα και σταδιακά προσθέτει το μεταφυσικό και μαγικό στοιχείο. Κάπως έτσι, ο αναγνώστης βρίσκεται να νιώθει συμπάθεια για τους πρωταγωνιστές ενώ η αγωνία και η έντασή του κλιμακώνεται αργά και σταθερά, γεγονός που τον κρατάει μέχρι το τέλος.

Τι κι αν ποτέ δεν αγάπησα ιδιαίτερα τις μεταφυσικές ιστορίες και τους περίεργους, μυστήριους ήρωες; Ο Νίκος Φαρούπος (και μερικοί ακόμη εξαρετικοί συγγραφείς τελευταία) μου έδειξαν πως το μεταφυσικό στοιχείο μπορεί να είναι ιδανικό εργαλείο για μια συναρπαστική αφήγηση, αρκεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ώστε να μπορεί να καταναλωθεί από αναγνώστες που δεν είναι εντελώς εξοικειωμένοι με τη λογοτεχνία του φανταστικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο αρχιβιβλιοθηκάριος και άλλες ιστορίες, Νίκος Φαρούπος, εκδ. Κέδρος

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.