Νίκος Παναγιωτόπουλος, «Γραφικός χαρακτήρας», εκδ. Μεταίχμιο

Νίκος Παναγιωτόπουλος, «Γραφικός χαρακτήρας», εκδ. Μεταίχμιο

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δίνει ένα βιβλίο, σαν φωτογραφικό κολάζ, που διαβάζεται απνευστί. Οι μνήμες, οι σχέσεις, τα συναισθήματα, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι όλα ανακατεμένα σε μικρές, καλογραμμένες ιστορίες.

Η φυσικότητα και απλότητα του λόγου, η συντομία της διήγησης, η αποσμασματικού τύπου αφήγηση, η οποία όμως καταφέρνει να δημιουργεί ένα όλον είναι κάποια από τα σημεία του βιβλίου που το ξεχωρίζουν.

Κυρίως όμως τον αναγνώστη κερδίζει η γλαφυρή περιγραφή γεγονότων από τη ζωή του συγγραφέα, η ανάλυση των σχέσεων πίσω από αυτές τις περιγραφές, η δυνατότητα να αντιληφθεί κανείς το βαθύ συναίσθημα που κρύβουν οι διηγήσεις, το χιούμορ του γράφοντος, ακόμα και κομμάτια από μια εποχή που έχει περάσει. Ο αναγνώστης κρατώντας το βιβλίο θα γελάσει, θα συγκινηθεί, θα ταυτιστεί ή όχι. Αυτό είναι και η επιτυχία του!

Νίκος Παναγιωτόπουλος, «Γραφικός χαρακτήρας»

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.