ΜΑΜΑ | Ένα unconditional love βιβλίο από τις εκδόσεις Φουρφούρι

ΜΑΜΑ |  Ένα unconditional love βιβλίο από τις εκδόσεις Φουρφούρι

  Από τη στιγμή που πιάνεις αυτό το βιβλίο στα χέρια σου δεν μπορείς να του αντισταθείς. Το Μαμά είναι ένα πραγματικό coup de foudre. Ένας φόρος τιμής σε όλες τις μαμάδες του κόσμου. Τόσο διαφορετικές και τόσο όμοιες.

  Ένα πεζό ποίημα και μία ακουαρέλα συνθέτουν τα τριάντα πορτρέτα και περιγράφουν τη διαφορετικότητα αλλά και την καθολικότητα του μητρικού συναισθήματος. Οι λέξεις της Ελέν Ντελφόρζ και οι εικόνες του Κεντέν Γκρεμπάν μας ταξιδεύουν από την Αμερική των fifties με τα παστέλ βενζινάδικα στα κορίτσια των λουλουδιών της hippie εποχής, από τα αυτοκρατορικά κρινολίνα της προεπαναστατικής Γαλλίας στην Art Nouveau του William Morris.

  Είτε είναι από την Αιθιοπία, την Ινδία, τη Μογγολία, το Αφγανιστάν ή την Αγγλία, όλες αφήνουν τη θέση τους στο κρεβάτι για το μωρό τους, το νανουρίζουν τρυφερά παρ’ όλη την κούραση τους. Το φέρουν στο σώμα τους, το έχουν στη σκέψη και την καρδιά τους. Για όλες το παιδί τους δεν είναι βάρος αλλά το γούρι τους, δεν είναι εμπόδιο αλλά έναυσμα. Είναι το μέλλον που νοηματοδοτεί το παρελθόν.

 

  Οι μαμάδες έχουν απεριόριστες δυνάμεις και αντοχές. Κουβαλάνε τα μωρά στην πλάτη τους και ξαναπιάνουν δουλειά. Θεραπεύουν τις πληγές με φιλιά. Επινοούν ταξίδια και παιχνίδια για να αντιμετωπίσουν τη θλίψη. Με την αγκαλιά τους δημιουργούν τείχος ενάντια στη σκληρότητα του κόσμου.  Προστατεύουν τα παιδιά τους από το κρύο, τον πόλεμο, τη στέρηση του πατέρα.

  H Helene Delforge και ο Quentin Greban δημιούργησαν ένα album-ύμνο στη μητρική αγάπη. Στις μαμάδες και στις γυναίκες κάθε εποχής και κάθε περιοχής. Στις ηρωίδες της καθημερινότητας. Στη λέξη που εμπερικλείει την αγάπη, την τρυφερότητα, την υπομονή, την ανάγκη και κάποιες φορές την απουσία.

Ελέν Ντελφόρζ  Κεντέν Γκρεμπάν
Μαμά
Μτφρ Κατερίνα Φράγκου
Εκδόσεις Φουρφούρι

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.