Λάμπρος Φισφής «Τετράδιο Κωμωδίας», εκδ. Πρώτη Ύλη

Λάμπρος Φισφής «Τετράδιο Κωμωδίας», εκδ. Πρώτη Ύλη

Ο Λάμπρος Φισφής είναι αγαπημένος. Κυρίως επειδή έχει το ίδιο θέμα που έχω κι εγώ με τα περιστέρια και τα έχει σχολιάσει-διακωμωδήσει τόσο καλά όσο κανένας άλλος.

Διαβάζοντας το βιβλίο του, εκτός του ότι έχω παρακολουθήσει τις περισσότερες stand up δουλειές του, ανάκαλυψα και πολλά άλλα σημεία που ταυτίζομαι μαζί του. Ο Λάμπρος έχει το χάρισμα να παρατηρεί και να αναλύει με μαγικό τρόπο την καθημερινότητα, πράγματα και καταστάσεις που όλοι βιώνουμε στην πραγματικότητα της ζωής μας, πράγματα μικρά, πράγματα που περνάνε απαρητήρητα, πράγματα που θέλουμε πολύ να σχολιάσουμε αλλά δεν ξέρουμε πως.

Αυτός είναι και ο ουσιαστικός ρόλος της κωμωδίας και της σάτιρας εν τέλει: να αναδεικνύει και να υπογραμμίζει τα κακώς κείμενα, τις λεπτομέρειες, τα μικρά που στο μυαλό φαντάζουν μεγάλα. Το τετράδιο κωμωδίας του Λάμπρου διαβάζεται μονορούφι, γελάς πολύ και αναφέρεται στα πάντα... Είναι απολαυστικό, μπορείς να το βάλεις στην τσάντα σου και εφόσον το έχεις διαβάσει μία φορά, να ξανανοίγεις στα αγαπημένα σου σημεία και να χαζογελάς μόνος στο μετρό για παράδειγμα στο σημείο με τον εκτυπωτή (ναι, μου συνέβη πολλές φορές διαβάζοντάς το να ξεκαρδίζομαι όπου κι αν βρισκόμουν).

Λάμπρο καλοτάξιδο!

 

 

 

 

 

 

 

Λάμπρος Φισφής, Τετράδιο Κωμωδίας

Εκδόσεις: Πρώτη Ύλη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.