Κλασικές Ιστορίες Φαντασμάτων από την Βικτωριανή Εποχή, Εκδόσεις Αίολος

Κλασικές Ιστορίες Φαντασμάτων από την Βικτωριανή Εποχή, Εκδόσεις Αίολος

Οι Εκδόσεις Αίολος έχουν βαλθεί να μας μυήσουν στον κόσμο των φαντασμάτων και του τρόμου, με τις πιο «φρέσκιες» κυκλοφορίες! Εδώ και πολλά χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και μετά, ο κόσμος του φανταστικού ξετυλίγεται μπροστά μας μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που οι Εκδόσεις Αίολος μας παρουσιάζουν, ένας κόσμος με πολλούς φανατικούς αναγνώστες!

9 ιστορίες από την Βικτωριανή εποχή, όπου οι αλλαγές είναι ραγδαίες και ο ορθολογισμός μάχεται τις φαντασιακές καταστάσεις του νου. Ο ρομαντισμός και ο θρησκευτικός μυστικισμός που κατέχουν το δικό τους κομμάτι παράλληλα με την κορύφωση της τεχνολογικής ανάπτυξης και της επιστήμης, δημουργούν το κατάλληλο κλίμα για την παραγωγή μύθων και θρύλων με πρωταγωνιστές φαντάσματα ήρεμα και προσιτά και άλλοτε, τρομακτικά και άγρια. Και κάπου εδώ, η φαντασία του νου πάντα θα «νικάει» και οι θρύλοι θα πλουτίζουν τον πολιτισμό κάθε χώρας, παρότι μπλέκουν με τον κατάλληλο τρόπο τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις της περιοχής όπου γεννιούνται.

Η επιλογή και η μετάφραση των ιστοριών γίνεται από τον Θωμά Mαστακούρη και οι περισσότερες μεταφράζονται για πρώτη φορά στα Ελληνικά. 9 ιστορίες που σε τρομάζουν, σε ανατριχιάζουν, σε μεταφέρουν σε κόσμους «κρύους» και «σκοτεινούς». Άλλοτε στο κατάστρωμα ενός πλοίου, άλλοτε στην αυλή ενός σπιτιού ή στο μεγαλοπρεπές δωμάτιο κάποιας έπαυλης, οι άνθρωποι/πρωταγωνιστές γίνονται αυτόπτες μάρτυρες κάποιας ακατανόητης μορφής. Και τότε είναι που αρχίζεις να νιώθεις ένα ελαφρύ μούδιασμα και η ανατριχίλα σε αναγκάζει να ανασηκωθείς από την θέση σου. Είναι γιατί η «ήρεμη» αφήγηση του εκάστοτε συγγραφέα δεν σου δίνει καμία ιδέα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στις επόμενες σειρές...

Οι ιστορίες διαβάζονται με τα φώτα κλειστά!

H συλλογή διηγημάτων περιέχει κείμενα των Σέρινταν λε Φανού, Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, Χιουμ Νίσμπετ, Ρίτσαρντ Μίντλετον, Προσπέρ Μεριμέ και Πέρσεβαλ Λάντον.

 

Κλασικές ιστορίες φαντασμάτων από τη Βικτωριανή εποχή

Επιλογή-μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης

Εκδόσεις Αίολος

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.