Καλοκαιρινές Επιλογές Από τις Εκδόσεις Γραφή

Καλοκαιρινές Επιλογές Από τις Εκδόσεις Γραφή

Οι Εκδόσεις «Γραφή» ορμώμενες από τα Τρίκαλα συνεχίζουν να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό, αξιόλογες εκδόσεις σε διαφορετικά πεδία. Για τις ημέρες των διακοπών, κάναμε μια μικρή επιλογή. Θα βρείτε τα εξώφυλλα στο τέλος του άρθρου ενώ πατώντας εδώ, μπορείτε να βρείτε και άλλες επιλογές.

Separazione | Λένα Κικίδου

Όλα θα συμβούν σε διάστημα περίπου 25 ημερών, από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα του Ιουνίου. Η πρώτη περιπέτεια του επιθεωρητή της αστυνομίας Τζανλούκα Τζούστι, με στοιχεία παραφυσικού, διαδραματίζεται στη Γένοβα.

Πέντε φόνοι με όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε ιστορικές δολοφονίες και δεν έχουν βγει ποτέ από τις προθήκες τους. Πέντε θύματα άγνωστα μεταξύ τους και φαινομενικά αθώα. Μία ύποπτη με πέντε ισχυρά κι ακλόνητα άλλοθι. Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης;

Το βιβλίο χωρίζεται σε κεφάλαια, συναντήσεις, θύματα και προσωπικές αφηγήσεις με έντονο το ιταλικό στοιχείο!

Η Λένα Κικίδου σπούδασε ιταλική φιλολογία και γλώσσα στο Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται ως συγγραφέας, επιμελήτρια και μεταφράστρια από το 2014.

Στιγμιότυπα Υπερθέσεως | Αντώνης Μπούρμας

Το έργο εκτυλίσσεται σε ένα χωριό και αποτελεί την εξιστόρηση της ζωής των ανθρώπων του. Μοιράζεται σε 16 μικρές ιστορίες των πρωταγωνιστών οι οποίες συμπλέκονται μεταξύ τους ώστε να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη εικόνα από αυτή που μπορούν να δουν οι ίδιοι. Όλες οι ιστορίες κινούνται στο πλαίσιο του Μαγικού Ρεαλισμού, άλλοτε με μικρές λεπτομέρειες όπως μια κούνια που κινείται αέναα στο διήγημα της Κλειώς, άλλοτε με πιο εμφανή γεγονότα όπως τα φτερά της Ευτυχίας ή η ανάπλαση της πλατείας μέσα σε ένα απόγευμα.

Ένας γάτος, ένα σκυλί, η στασιμότητα των χωριών, οι κάτοικοι, το καφενείο και η πρωινή λειτουργία και πολλές άλλες «χωριάτικες» λεπτομέρειες μας οδηγούν όμορφα στην ένωση των χαρακτήρων. Ο χώρος και ο χρόνος στα χωριά διαφοροποιείται, γίνεται παράξενα ρευστός και επιτρέπει σε ζωντανούς και νεκρούς να συνυπάρχουν την ίδια στιγμή.

Ο Αντώνης Μπουρμάς σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς κι έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα με κατεύθυνση στη Συγγραφή.

Μετά από περιπλάνηση στον κόσμο της λογοτεχνίας, καταστάλαξε στην Ιαπωνική λογοτεχνία, τον Υπερρεαλισμό και τον Μαγικό Ρεαλισμό.

Το «Στιγμιότυπα Υπερθέσεως» είναι το πρώτο του βιβλίο.

Η Κυρία Στρατηγού | Αφροδίτη Καμάρα

Ξεκινάμε με μια παρτίδα πόκα το 1969, μεσούσης της δικτατορίας, στου Παπάγου (που κατονομάζεται μόνον ως «προάστιο»), μπλέκονται μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ένας αμερικανός πράκτορας, ένα παρ’ ολίγον «αντιπραξικόπημα» και μια φυγή στο εξωτερικό.

Μυστικά από την εποχή του πολέμου φανερώνονται και ο κόσμος της ηρωίδας, Νανάς Φιδά, ανατρέπεται απότομα. Όλα αυτά κάτω από τα άγρυπνα βλέμματα των αποστράτων και κυρίως των συζύγων τους, οι οποίες, ανάμεσα στα θαλάσσια μπάνια και τα απογευματινά κουμ καν στις βεράντες με τα φερ φορζέ, παρακολουθούν τα πάντα, κανονίζουν τις μοίρες των άλλων και κινούν τα νήματα. Επικεφαλής όλων, η Περσεφόνη Φιδά, που με την αυταρχική της προσωπικότητα και τον έλεγχό της επάνω στον υψηλά ιστάμενο «στρατηγό» έχει τη δύναμη να εξουσιάζει τους πάντες και τα πάντα.

Η Αφροδίτη Καμάρα σπούδασε Ιστορία στο ΕΚΠΑ και στη συνέχεια πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια του Μάντσεστερ και της Οξφόρδης, με έμφαση στην ιστορία της Ύστερης Αρχαιότητας στη Μέση Ανατολή.

Κατά την περίοδο της πανδημίας ολοκλήρωσς την «Κυρία Στρατηγού», το πρώτο ολοκληρωμένο πεζογράφημά της που ήρθε να προστεθεί στη βιβλιογραφία της.

Πρώτη Φορά Μαμά | Έφη Μόρδου

Δοσμένο με χιούμορ, εμπνευσμένο, πρακτικό αλλά όχι εκνευριστικό, το βιβλίο μιλάει για φουσκωμένες κοιλιές, τοκετούς και μαιευτήρια. Πιάνει το ζήτημα των θηλασμών και των ενοχών, των καισαρικών και των ατελείωτων «πρέπει».

Πάει όμως και πιο πέρα όταν τα μωρά μεγαλώνουν και εσύ δεν έχει καταλάβει πως πέρασαν τα χρόνια. Babysitters, σχολεία, Ελληνίδες μανάδες και πατεράδες, διαφωνίες και πολλά καυτά ζητήματα, όπως αν πρέπει να σημειώνεις κάθε λατρεμένη λεξούλα του πρώτου παιδιού και αν έχεις 1 Τερα φωτογραφίες από όσα έχετε κάνει μαζί.

Μικρές, καθημερινές ιστορίες από το ταξίδι της μητρότητας, έτσι όπως τις καταγράφει μία μαμά σαν όλες τις άλλες. Μία μαμά που δε διστάζει να μοιραστεί τις αγωνίες και τα καρδιοχτύπια της, τα γέλια και τα δάκρυα, τα εύκολα και κυρίως τα δύσκολα, της υπέροχης αυτής περιπλάνησης.

Η Έφη Μόρδου γεννήθηκε σπούδασε Μάρκετινγκ & Επικοινωνία, ενώ εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Το βιβλίο βασίζεται στο προσωπικό ιστολόγιο της συγγραφέως, «protiforamamma» και αποτελεί την πρώτη συγγραφική της απόπειρα.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.