«Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια» | 40 ξεχωριστές Ελληνίδες που όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, θέλουμε να γνωρίζουμε!

«Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια» | 40 ξεχωριστές Ελληνίδες που όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, θέλουμε να γνωρίζουμε!

Η κριτικός λογοτεχνίας, μεταφράστρια και συγγραφέας Κατερίνα Σχινά συγκένρωσε ένα εξαιρετικά πλούσιο υλικό για την προσωπικότητα σαράντα ξεχωριστών Ελληνίδων που με τη ζωή και το έργο τους διεκδίκησαν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία και μια καλύτερη ζωή για κάθε γυναίκα.

Από την έξυπνη, συνετή σύζυγο και αφοσιωμένη Πηνελόπη και την πιο σημαντική λυρική ποιήτρια της αρχαιότητας Σαπφώ, μέχρι την εμβληματική Κυρά της Ρω και τη διάσημη πιανίστρια Τζίνα Μπαχάουερ, η συγγραφέας αναδυκνύει γυναίκες διαφορετικών καταβολών, διαφορετικών εποχών και διαφορετικών τομέων που αψήφησαν τις δυσκολίες και κατέκτησαν το όνειρό τους.

Ζωγράφοι που άλλαξαν τον νόμο ώστε να μπαίνουν στο Σχολείο Καλών Τεχνών και τα κορίτσια, πολιτικοί που πίστευαν ότι γυναίκες και άντρες ήταν ίσοι, γιατροί που διεκδίκησαν τη δημόσια υγεία, παιδαγωγοί που ήθελαν οι μαθήτριές τους να μη χάσουν το σύνολο της ζωής και αγωνίστριες των οποίων το όνομα πέρασε για πάντα στην ιστορία. Κοινό σημείο όλων η απίστευτη γενναιότητα και η αδάμαστη θέληση να μιλήσουν, να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να προσφέρουν. Η ασίγαστη επιθυμία για την απελευθέρωση της γυναίκας.

Τα καλογραμμένα και εύληπτα κείμενα, σε συνδυασμό με την υπέροχη εικονογράφηση, φωτίζουν κάθε πτυχή γνωστών  προσωπικοτήτων αλλά και λιγότερο γνωστών στο πλατύ κοινό. Ένα ιδιαίτερο βιβλίο γνώσεων για εκείνες που πίστεψαν σε μια ιδέα, την έκαναν πραγματικότητα και έδειξαν το δρόμο στις επόμενες γενιές.

Το «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια» συμπεριλαμβάνεται στον τιμητικό κατάλογο White Ravens για το 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατερίνα Σχινά
Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.