Ιωάννα Καρυστιάνη, «Το φαράγγι», εκδόσεις Καστανιώτη

Ιωάννα Καρυστιάνη, «Το φαράγγι», εκδόσεις Καστανιώτη

Εκδοτικό γεγονός το καινούριο βιβλίο της Καρυστιάνη, κι όχι άδικα. Η συγγραφέας καταφέρνει να σε συνεπάρει στην ανάγνωση από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Η οικογένεια Λιόδη με τα επτά αδέλφια συναντάται για να πραγματοποιήσουν μια υπόσχεση, που έδωσαν πριν 17 χρόνια, να διασχίσουν το φαράγγι της Σαμαριάς.

 

Ο Βαρδής, η Ευδοκία, ο Γεράσιμος, η Ινώ, ο Ελισαίος, η Θεώνη κι ο Αργύρης. Τα επτά αδέλφια που εις μνήμη του επί χρόνια νεκρού πατέρα τους, αποφασίζουν την εξερεύνηση του γνωστού καθ’ όλα τουριστικού φαραγγιού. Μια εξερεύνηση, όχι μόνο της φύσης μα και της ίδιας της ψυχής, είναι αυτή η εκδρομή. Γιατί, αν και φαινομενικά κανένας τους δεν κρύβει τίποτα, εν τούτοις όλοι προσπαθούν να θάψουν όσα τους πονούν. Ο καθένας από τα αδέρφια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σκαλίζει τη μνήμη του, ενώνει τα κομμάτια του παζλ και ζωντανεύει θαμμένες αναμνήσεις. Αναμετράται με πρότερους πόνους, σα να μην υπάρχει αύριο. Σήμερα πρέπει να γίνει ο απολογισμός. Τώρα.

Δεξιοτέχνης της απόγνωσης, η Καρυστιάνη εξαναγκάζει τους ήρωες, σε ένα σκάλισμα ψυχής άνευ προηγουμένου. Μέσα από τις σελίδες αποτυπώνεται γλαφυρά η ψυχοσύνθεση των ηρώων, μα και των μνημονευόμενων. Κι όσο κι αν κανένας από τους ήρωες δεν παραδέχεται την αλήθεια στους άλλους, εν τούτοις εκείνη μοιάζει προφανής. Ο θάνατος-σωματικός και πνευματικός- είναι αυτός που φοβίζει, που εμποδίζει την αλήθεια. Μα η λύτρωση τελικά έρχεται.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το φαράγγι-Ιωάννα Καρυστιάνη

Εκδόσεις Καστανιώτη

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.