Η συνωμοσία της Βανίλιας, Πάνος Τσερόλας, εκδόσεις Κέδρος

Η συνωμοσία της Βανίλιας, Πάνος Τσερόλας, εκδόσεις Κέδρος

«Μια γυναίκα με πολλά πρόσωπα συναντά έναν μυστηριώδη άντρα χωρίς πρόσωπο στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο. Λίγες μέρες μετά, μια παράδοξη τρομοκρατική ομάδα θα κάνει τον πλανήτη άνω κάτω και θα κινητοποιήσει κάθε υπηρεσία διατήρησης του νόμου και της τάξης. Το ζευγάρι θα βρεθεί στο επίκεντρο της μεγαλύτερης καταδίωξης στην ιστορία.

Το να κρυφτείς από τις αρχές είναι ίσως πολύ πιο εύκολο από το να κρυφτείς από τον εαυτό σου. Ο έρωτας μεταξύ του Μαρκ και της Μάγιας εξελίσσεται σε παθιασμένη ερωτική σύγκρουση, μια σύγκρουση που μεγεθύνεται σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Όλα βέβαια είναι πιο δύσκολα όταν σε κυνηγάνε εμμονικοί πράκτορες και γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι ταξιδεύεις με μεγάλη ταχύτητα προς την τραγωδία.»

Το παραπάνω κείμενο μπορείς να το βρεις στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αλλά και σε κάθε διαδικτυακή αναφορά. Με τίποτα όμως δεν μπορείς από το παραπάνω κείμενο, να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό το βιβλίο!

Ο συγγραφέας Πάνος Τσερόλας γράφει μια γλυκιά, ερωτική, τρυφερή και ταυτόχρονα, σκληρή και άδικη συνωμοσία, μία υπέροχη ιστορία βαθιάς και ειλικρινούς αγάπης αναδεικνύοντας την ακραία κοινωνική και πολιτική αδικία ολόκληρης της εποχής μας. Δημιουργεί δύο ήρωες και τους τροφοδοτεί με όνειρα, οράματα, ελπίδα και μερικές από τις ομορφότερες αξίες. Δύο ήρωες διαφορετικοί, ένας φλύαρος και ενθουσιώδης άντρας από την μία, δομημένος με την αστείρευτη ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο που χαρακτηρίζεται ως «τρομοκράτης» και από την άλλη, μία γυναίκα τολμηρή και προσγειωμένη, που αφήνεται με κάθε κόστος σε μία χειμαρρώδη περιπλάνηση για χάρη των αισθήσεων. Δύο χαρακτήρες ολοζώντανοι που μάχονται για τα δικά τους ιδανικά και όνειρα.

«Η συνωμοσία της Βανίλιας» καταφέρνει με εξαιρετικό τρόπο να συνδυάσει μια σπουδαία ιστορίας πάθους, ένα καλοζυγισμένο road trip σε όλο τον κόσμο και να τα μπολιάσει όλα αυτά με μια πανδαισία αρωμάτων και μεθυστικών γεύσεων. Το πολιτικό σκηνικό των χρόνων που ζούμε τροφοδοτεί την ιστορία και της δίνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μυθιστορηματικής σπουδής στην κοινωνική αβεβαιότητα, την πολιτική αδικία και την μονόπλευρη, κακοποιημένη δικαιοσύνη ανά τον κόσμο.

Ο συγγραφέας γράφει μια ιστορία με γρήγορη πλοκή, μεστές και πλούσιες περιγραφές που πλαισιώνουν τον κύριο κορμό των γεγονότων. Λέξεις που δίνουν ένταση και παλμό στο κείμενο, μια ασταμάτητη, δυνατή αφήγηση που καταφέρνει να συγκινήσει και να παρασύρει τον αναγνώστη σε μία συναρπαστική ανάγνωση.

Μια υπέροχη ιστορία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συνωμοσία της Βανίλιας, Πάνος Τσερόλας, εκδόσεις Κέδρος

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.