Η Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας :: Εκδ. Ελληννικά Γράμματα

Η Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας :: Εκδ. Ελληννικά Γράμματα

Η Σεραφίνα είναι ένα 12χρονο κορίτσι. Ζει με τον πατέρας της (συντηρητή μηχανικού εξοπλισμού της έπαυλης) στο υπόγειο του Μπίλτμορ, μιας έπαυλης χτισμένης βαθιά σε ένα δάσος στη δυτική Βόρεια Καρολίνα. Είναι ένα κορίτσι «χωρίς ύπαρξη», αφού ζει κρυφά και κρυπτικά στα άδυτα του τεράστιου αυτού σπιτιού, χωρίς κανένας να πρέπει να μάθει την παρουσία της αλλά και την ύπαρξή της.

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής της Σεραφίνας πλέκεται εντυπωσιακά με μια σκοτεινή ιστορία που ξεκινάει από τα απόκρυφα μέρη της έπαυλης και καταλήγει σε ένα λυσσαλέο παιχνίδι ζωής και θανάτου στο τρομακτικό δάσος που την περιστοιχίζει.

Η Σεραφίνα είναι ένα παιδί με δύστροπη όψη, αλλά πολλά ταλέντα που έχει αναπτύξει όντας πάντα κρυμμένη. Είναι πανέξυπνη, με ένστικτο, κινήσεις αιλουροειδούς και σίγουρα ένα κορίτσι που τραβάει το μυστήριο και την πρόκληση σαν μαγνήτης.

Δεν είναι τυχαίο που εκείνη έρχεται πρώτη από όλους αντιμέτωπη με τον Άνδρα με το Μαύρο Μανδύα, μια σκοτεινή φιγούρα με υπερφυσικές δυνάμεις και στόχο του να αφαιρεί τις ζωές μικρών παιδιών.

Η Σεραφίνα με τη βοήθεια του Μπρέινταν, ο ανιψιός του κου Βάντερμπιλτ -κατόχου του σπιτιού-, του μόνου ανθρώπου που γνωριζει την ύπαρξή της, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στα άδυτα του δάσους προκειμένου να ανακαλύψει και να νικήσει τον Άνδρα με το Μαύρο Μανδύα.

Οι δυο τους καταφέρνουν να υπερκεράσουν κάθε εμπόδιο και εν τέλει μέσα από την περιπέτειά τους, θα καταφέρουν να σώσουν την έπαυλη και τους κατοίκους της από την απειλή του Άνδρα, που κάθε άλλο παρά άγνωστος ήταν για αυτούς.

Η Σεραφίνα πια αφού είχε καταφέρει να νικήσει έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ανακάλυψη της ζωής της. Μαθαίνει ποια ήταν και από προέρχεται... Με ένα μοναδικό τρόπο η ζωή της αλλάζει, βγαίνει από τα υπόγεια και το σκοτάδι και ξεκινάει από την αρχή έχοντας στο πλευρό της τις φωτεινές δυνάμεις αυτού του κόσμου!

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για εφήβους, γραμμένο με τρυφερότητα και πολλή φαντασία, μυστήριο και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, με πλοκή και αφήγηση που ρέει σα νερό, με πολλαπλά επίπεδα και μηνύματα για τους νέους ανθρώπους που όντας «διαφορετικοί» καταφέρνουν να μεγαλώσουν και να αντιστρέψουν την  κατάσταση προς το μέρος του, πολεμώντας πρώτα από όλα με δύναμη τη σκοτεινιά του κόσμου αυτού.

Ήξερε καλά πια πως στον κόσμο μπορεί να υπήρχαν σκοτεινές δυνάμεις πολύ πιο επικίνδυνες από όσο μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ωστόσο υπήρχαν ωστόσο και φωτεινές. Δεν ήξερε ακόμη τη θέση της σε όλο αυτό, ούτε ποιον ρόλο θα καλούνταν να παίξει, ήξερε όμως πως ήταν μέρος του, πως ήταν μέρος του πραγματικού κόσμου γύρω της και δεν ήταν πια ένας απλός παρατηρητής. Και επίσης ήξερε πως η μοίρα της δεν οριζόταν από πώς ή το που είχε γεννηθεί αλλά από τις επιλογές που θα έκανε, καθώς και τις μάχες που θα επέλεγε να δώσει. Δεν είχε σημασία αν είχε οχτώ ή δώδεκα δάχτυλα, κεχριμπαρένια ή γαλανά μάτια. Σημασία είχε αυτό που ήταν αποφασισμένη να κάνει.

 

 

 

 

 Robert Beatty, Η Σεραφίνα και ο μαύρος μανδύας

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.