Η γούνα, Αντελαΐντ ντε Κλερμόν Τοννέρ, Εκδόσεις Πατάκη

Η γούνα, Αντελαΐντ ντε Κλερμόν Τοννέρ, Εκδόσεις Πατάκη

Πώς είναι να ξυπνάς ένα πρωινό και τα Μέσα να παίζουν το θάνατο της μητέρας σου; Όχι συνηθισμένο, εκτός κι αν μητέρα σου είναι η Ζιτά Σαλιτζίν, μια από τις διασημότερες συγγραφείς εκ Παρισίων, όπως στην περίπτωση της Οντίν.

Ένας θάνατος γίνεται εφαλτήριο για μια αναδρομή στο παρελθόν της διάσημης συγγραφέως, που όχι μόνο έζησε προκλητικά αλλά και πέθανε. Κι αυτό θέλει ταλέντο. Μια γυναίκα που ξεκίνησε ως call girl και κατάφερε να μπει στην καλή κοινωνία. Μόνο που τελικά αυτή η είσοδος όσο υπέροχη κι αν φάνταζε, τόσο απογοητευτική κατέληξε-ό,τι λάμπει  άλλωστε δεν είναι χρυσός.

Μια γυναίκα, λοιπόν, αφηγείται στο παιδί της τη ζωή της. Ξεκινώντας από τα μικράτα της φτάνει μέχρι την περίοδο της μητρότητας.Οι γνωριμίες στη διαδρομή πολλές και σημαντικές μα σπουδαιότερες ήταν οι απώλειες, γιατί αφορούσαν σε ό,τι αγαπούσε περισσότερο. Κυρίως εκείνη της κόρης της κι ίσως με αυτές τις σελίδες που της άφησε να συγχωρεθεί μετά θάνατον.

Μια διασκεδαστικά τρυφερή τοιχογραφία του Παρισιού των δεκαετιών που μεσουράνησε (‘60 έως ’80), με αφηγήτρια μια γυναίκα που προσπαθεί να βρει τη θέση της στον κόσμο. Διεκδικεί, αδικεί, πληγώνει, πληγώνεται, αγαπά, ερωτεύεται μα κυρίως ζει.

 

«Η γούνα»- Αντελαΐντ ντε Κλερμόν Τοννέρ

Εκδόσεις Πατάκη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.