Η εξαπάτηση και άλλες μικροσκοπικές ιστορίες, Φαίη Κοκκινοπούλου, Εκδόσεις mamaya

Η εξαπάτηση και άλλες μικροσκοπικές ιστορίες, Φαίη Κοκκινοπούλου, Εκδόσεις mamaya

27 μικροσκοπικές ιστορίες, τόσο μικροσκοπικές που θα χωρούσαν να γραφτούν σε ένα τσιγαρόχαρτο ή στην παλάμη του ενός χεριού. 27 μικρές ιστορίες που κρύβουν μέσα μερικές αλήθειες τόσο μεγάλες, μερικές σκέψεις τόσο βαθιές που αφού τελειώσεις την ανάγνωση, αναλογίζεσαι πόσα μπορεί να πει μονάχα μία λέξη με μερικά γράμματα.

Αυτό κάνει και η Φαίη Κοκκινοπούλου στο βιβλίο της. Χρησιμοποιεί μερικές μονάχα λέξεις με τέτοιο τρόπο, με αυτόν τον χρόνο που καταφέρνει να πλάσει ολόκληρους ήρωες, να στοιχειοθετήσει τις ζωές τους, να διεισδύσει μέσα τους. Οι ιστορίες είναι συχνά απρόβλεπτες, ''παράξενες'', σκληρές και συγκινητικές. Κάποιες είναι σκοτεινές και κάποιες άλλες εξαιρετικά πολύχρωμες. Κάποιες είναι χαρούμενες και άλλες έχουν ένα τέλος που δεν περίμενες ποτέ να διαβάσεις. Είναι 27 μικροσκοπικές ιστορίες που συνοδεύονται η καθεμιά τους από 27 εικόνες που έφτιαξε η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου και από τις οποίες αναδύεται μια παιδικότητα που ενώ αρχικά μοιάζει παράταιρη και ξένη, τελικά γίνεται απρόβλεπτα αναγκαία στην συνολική ανάγνωση. 

 

Η εξαπάτηση και άλλες μικρoσκοπικές ιστορίες, Φαίη Κοκκινοπούλου, Εκδόσεις mamaya

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.