Δύο βιβλία μεταξύ λογοτεχνίας και αυτοβελτίωσης που αγαπήσαμε από τη Raphaelle Giordano!

Δύο βιβλία μεταξύ λογοτεχνίας και αυτοβελτίωσης που αγαπήσαμε από τη Raphaelle Giordano!

Το φαινόμενο Raphaelle Giordano τάραξε τα νερά της γαλλικής λογοτεχνικής σκηνής. Δίχασε τους κριτικούς, αλλά κέρδισε το κοινό. Το πρώτο της έργο «Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πως έχεις μόνο μία» μεταφράστηκε σε 34 γλώσσες και πούλησε περισσότερα από 2.000.000 αντίτυπα διεθνώς.
Δεκαοκτώ μήνες αργότερα κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της «Η μέρα που τα λιοντάρια θα τρώνε πράσινη σαλάτα» και σημειώνει την ίδια επιτυχία.  Στην Ελλάδα, έχουμε τη τύχη να απολαμβάνουμε την ευαίσθητη και γλαφυρή της πένα από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

«Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πως έχεις μόνο μία»

 

Θέλετε να παρακολουθήσετε το ταξίδι μιας γυναίκας από την ανία και την έλλειψη ικανοποίησης στην ευτυχία και την ολοκλήρωση; Ακολουθήστε τη Raphaelle Giordano.

Το πρώτο της βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά σε μετάφραση Βασιλικής Κοκκίνου, είναι ένα melting pot ανάμεσα σε μυθιστόρημα ενδοσκόπησης και εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης. Η Γαλλίδα σύμβουλος και κόουτς δημιουργικότητας και προσωπικής ανάπτυξης, ζωγράφος και συγγραφέας αφηγείται τη ζωή της Καμίγ που στα τριάντα οκτώ της χρόνια και ενώ έχει όσα της χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένη νιώθει ότι η ευτυχία τής γλιστρά μέσα από τα χέρια.

Όταν μία βροχερή μέρα συναντά εντελώς απροσδόκητα τον διάσημο «ρουτινολόγο» Κλοντ, αποφασίζει να αλλάξει εκ βάθρων τη ζωή της. Εκείνος της προτείνει έναν πρωτότυπο τρόπο που βασίζεται σε μία απλή αρχή: να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, να διακρίνεις το θετικό στο αρνητικό, να γεύεσαι το παρόν και να απολαμβάνεις τα απλά πράγματα στη ζωή, να διαγράψεις ό,τι τοξικό υπάρχει στην καθημερινότητά σου.

Μέσα από εκπληκτικές, δημιουργικές και πλούσιες σε νοήματα εμπειρίες, βήμα βήμα, η ηρωίδα μας θα αλλάξει εντελώς τη ζωή της και θα κατακτήσει τα όνειρά της.

Αν θέλετε να ανάκτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση ή να κάνετε restart, μη διστάσετε να το διαβάσετε. Πάρτε ιδέες από τη Raphaelle Giordano και θα οδηγηθείτε ευκολότερα στην προσωπική γαλήνη και την επαγγελματική επιτυχία.

«Η μέρα που τα λιοντάρια θα τρώνε πράσινη σαλάτα» 

 

Για ακόμη μία φορά, η Raphaelle Giordano εξετάζει ένα ιδιαίτερα προσφιλές της θέμα που δεν είναι άλλο παρά ο ρόλος της «θετικής ψυχολογίας» στη ζωή μας. Στο δεύτερο μυθιστόρημά της χρησιμοποιεί την ίδια επιτυχημένη συνταγή για να αναλύσει τις τοξικές συμπεριφορές, που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον επαγγελματικό ή τον προσωπικό περίγυρο. Παρομοιάζει τους ανθρώπους με «λιοντάρια» που επενδύουν σε σχέσεις εξουσίας και πληγώνουν την ευαισθησία εκείνων που θεωρούν υποδεέστερους.

Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η τριαντάχρονη Ρομάν. Μια γυναίκα γεμάτη πάθος και αφοσίωση, δημιουργός μιας εταιρείας που παρέχει ένα πρόγραμμα μοναδικό στο είδος του, μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση της νοοτροπίας και των στάσεων ζωής. Το φιλόδοξο σχέδιο στοχεύει στην εξημέρωση των «λιονταριών», στη θεραπεία  των εγωκεντρικών και ναρκισσιστικών ατόμων, που καθιστούν ανυπόφορη τη ζωή όλων όσων τους περιστοιχίζουν.  Το λογοτεχνικό alter ego της Raphaelle Giordano καταφέρνει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τον εσώτατο εαυτό τους.

Το παράτολμο εγχείρημα ξεπερνά κάθε προδοκία. Οι συμμετέχοντες, πολλοί και ενδιαφέροντες. Ανάμεσά τους και ο Μαξιμιλιάν Βογκ, διάσημος επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης εταιρείας καλλυντικών, χαρισματικός, αλλά αρχετυπικό δείγμα τρομακτικής τοξικότητας. Θα τα καταφέρει η Ρομάν να τον βοηθήσει να εξελιχθεί, έτσι ώστε να μπορεί να εκφράζει διαφορετικά την εσωτερική του δύναμη, με μεγαλύτερη ορθότητα και σεβασμό προς τους άλλους; Ένα πάντως είναι σίγουρο: ο Μαξιμιλιάν δεν θα της κάνει τη ζωή εύκολη.

Πάντα στο μεταίχμιο λογοτεχνίας και αυτοβελτίωσης, η δημοφιλής συγγραφέας μας πείθει ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις αρκεί να υιοθετήσουμε την αίσθηση του ανήκειν, την αίσθηση ότι όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε μετάφραση Χαριτωμένης Βόντα.

Για να φέρετε πιο κοντά τη «δευτερη ζωή» σας και την «μέρα που τα λιοντάρια θα τρώνε πράσινη σαλάτα», διαβάστε τα!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.