Έκτορας Δέλτα, Το Κέλυφος, εκδόσεις Anima

Έκτορας Δέλτα, Το Κέλυφος, εκδόσεις Anima

Υπάρχουν πολλά που μπορώ να πω για το βιβλίο Το Κέλυφος και αυτό με δυσκολέυει πολύ να αποφασίσω με τι πρέπει να ξεκινήσω. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μόνη επιλογή είναι να ξεκινήσεις από την αρχή.

Ο συγγραφέας Έκτορας Δέλτα (κατά κόσμον Γιάννης Ε. Διαμαντής) μας συστήνει το βιβλίο του με τίτλο Το Κέλυφος, το οποίο ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του στα βιβλιοπωλεία. Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα και το πρώτο της ομώνυμης τριλογίας.

Η αλήθεια είναι πως το μυθιστόρημα αυτό δεν ανήκει σε μια «εύκολη» κατηγορία βιβλίων ούτε σε μια κατηγορία που αφορά τις αγαπημένες μου αναγνωστικές προτιμήσεις. Και αυτό σημαίνει ότι για να εκτιμήσω ένα τέτοιο βιβλίο, πρέπει πραγματικά να έχει κάτι να μου πει και να μου δώσει. Αλλιώς θα βρω δεκάδες πράγματα να με «ενοχλήσουν» ή να με ξενίσουν.

Διαβάζοντας το οπισθόφυλλο του βιβλίου η πρώτη μου σκέψη ήταν κατά πόσο 6 εντελώς διαφορετικοί και δυναμικοί ήρωες θα καταφέρουν να συνυπάρξουν σε μία ιστορία 336 σελίδων, χωρίς η συνύπαρξη αυτή να είναι υπερβολική ή παράταιρη. Το βιβλίο από τις πρώτες κιόλες σελίδες είναι σκληρό. Η ιστορία δεν είναι καθόλου εύκολη, πολλές σκηνές είναι ικανές να κόψουν την ανάσα του αναγνώστη, ακόμη και να τον αναγκάσουν να κάνει μια παύση και να κλείσει για λίγο το βιβλίο. Και αμέσως μετά να το ανοίξει πάλι γιατί νιώθει την αγωνία να μάθει τι θα συμβεί στην επόμενη σελίδα.

Το Κέλυφος είναι ένα δυνατό, χορταστικό, αιχμηρό και πυκνό μυθιστόρημα. Κάθε λέξη και φράση του βιβλίου «στέκεται» εκεί ακριβώς που πρέπει και προσδίδει στην αφήγηση κάτι που την κάνει εθιστική. 

Ακριβώς παρακάτω μπορείς να απολαύσεις το τρέιλερ του βιβλίου. Αναζήτησέ το στις εκδόσεις Anima.

 

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.