Εικόνες της μεγάλης σου αγάπης, Wolfgang Herrndorf, εκδόσεις Κριτική

Εικόνες της μεγάλης σου αγάπης, Wolfgang Herrndorf, εκδόσεις Κριτική

Πριν αρκετό καιρό σου είχα παρουσιάσει το «Βερολίνο, γεια», ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που μετά από μήνες δεν έχω ξεχάσει καθόλου. Αντ' αυτού θυμάμαι με την ίδια ένταση τις σκέψεις των πρωταγωνιστών, τον εφηβικό αυθορμητισμό τους και σχεδόν κάθε στροφή της απολαυστικής τους πορείας. Το μυθιστόρημα του Wolfgang Herrndorf ανέβηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Φατίχ Ακίν και εύχομαι να το πρόλαβες όσο παιζόταν στις αθηναϊκές αίθουσες.

Κι αν σε σημάδεψαν οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές με την γοητευτική τους ελευθερία, δεν γίνεται να μην θυμάσαι την Ίζα, την πιο ιδιαίτερη προσωπικότητα που έμελλε να σημαδέψει το ταξίδι τους και, τελικά, να το γεμίσει πρωτόγνωρα συναισθήματα και όνειρα. Η Ίζα λοιπόν, είναι η μοναδική αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια του βιβλίου «Εικόνες της μεγάλης σου αγάπης».

Ένα κολάζ στιγμών, αισθήσεων και παραισθήσεων, σε μια αλλόκοτη και γοητευτική σύνθεση που ίσως αρχικά ξενίσει τον αναγνώστη. Μια άχρονη διήγηση που βρίσκεται στον αντίποδα της ιστορίας που προηγήθηκε: ό,τι κάνουν οι δύο νεαροί στο «Βερολίνο, γεια» κάνει τώρα η νεαρή Ίζα. Χωρίς το κλεμμένο αμάξι μα με μοναδικό εφόδιο τα πόδια και τα όνειρά της, την περιέργεια και την αυθάδεια της.

Ένα κορίτσι εύθραυστο και ξεχωριστό, γεμάτο πείσμα, περιφέρεται δίχως σκοπό και προορισμό, επιστρέφει και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι μιας ιστορίας που θα σε συγκλονίσει. Και αυτή η ιστορία δεν είναι κατ' ανάγκην το περιπετειώδες road trip ή η δίχως νόημα περιπλάνηση της Ίζα. Είναι η ιστορία του ίδιου του συγγραφέα, μια ιστορία που αξίζει να της δώσεις τόση προσοχή όση της αναλογεί. Και όσο αφορά αυτή την ιστορία δεν χρειάζεται να σου πω τίποτα εγώ, αποσύρομαι στα δύο αγαπημένα βιβλία του Wolfgang Herrndorf και σε αφήνω να περιπλανηθείς σε ένα ταξίδι δύσκολο, γεμάτο ζωή και ομορφιά. Ακόμη και αν η πραγματικότητα δεν είναι τόσο όμορφη τελικά.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*φωτογραφία από το diastixo.gr

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.