Δύο απολαυστικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Πατάκη: «Η ζωή που μένει» & «Η Εξομολόγηση»

Δύο απολαυστικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Πατάκη: «Η ζωή που μένει» & «Η Εξομολόγηση»

Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και οι παραλίες μας περιμένουν. Στις ατελείωτες ώρες στον ήλιο θα σας κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά  τα μυθιστορήματα των Ζαν-Πολ Ντιντιελοράν και Τζέσσι Μπέρτον. Οι δύο καταξιωμένοι συγγραφείς μας καλούν να ακολουθήσουμε τους μυθιστορηματικούς τους ήρωες σε εσωτερικές αναζητήσεις με happy end.

Ζαν-Πολ Ντιντιελοράν
Η ζωή που μένει
Μτφρ Σταύρος Παπασταύρου

 

Διηγηματογράφος από το 1977, ο Jean-Paul Didierlaurent δοκίμασε την τύχη του στην πεζογραφία και δικαιώθηκε. Το πρώτο του μυθιστόρημα Ο αφηγητής του πρωινού τρένου πούλησε 370.000 αντίτυπα και μεταφέρθηκε στο σινεμά από την Atlas Entertainement.

Στο δεύτερο έργο του Η ζωή που μένει παραγματεύεται τις περιπέτειες μιας ετερόκλητης παρέας που θα υποχρεώθει να συνυπάρξει σε ένα απίστευτο road trip στην Ευρώπή.

Εκείνη, η Μανέλ, είναι οικιακή βοηθός. Διευκολύνει την καθημερινότητα ηλικιωμένων ανθρώπων και κάνει πιο ευχάριστη τη μοναχική και πληκτική ζωή τους. Εκείνος, ο Αμβρόσιος, είναι ταριχευτής. Φροντίζει την εικόνα του νεκρού πριν το τελευταίο ταξίδι. Ωραιοποιεί το θάνατο για να απαλύνει τον πόνο των συγγενών. Αναμεσά τους η γεμάτη ζωή γιαγιά του Αμβρόσιου και ο γερο-Σαμουήλ, ζωντανός που προετοιμάζει το θάνατό του, θα τους φέρουν κοντά. Οι δύο νέοι θα ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον, θα αγγίξουν ευαίσθητες χορδές και θα ξεπεράσουν πικρίες του παρελθόντος.

Ένα ανάλαφρο και συνάμα βαθυστόχαστο μυθιστόρημα που μιλάει για το θάνατο, το τέλος της ζωής, την ευθραυστότητα της ύπαρξης, τα γηρατειά. Ένα σύγχρονο παραμύθι για την αγάπη και τη χαρά της ζωής που μας προτρέπει να μένουμε πάντα αισιόδοξοι.

Jessie Burton
Η Εξομολόγηση
Μτφρ Μυρττώ Καλοφωλιά

 

Στο πέμπτο της μυθιστόρημα Η Εξομολόγηση η Jessie Burton σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας νεαρής γυναίκας που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Η Ρόουζ Σάιμονς έχει μια φαινομενικά ήσυχη ζωή αλλά κατά βάθος ταλανίζεται από την εγκατάλειψη της μητέρας της όταν εκείνη ήταν ακόμη μωρό.

Την ημέρα που ο πατέρας της θα της δώσει δύο βιβλία της Κονστανς Χόλντεν, θα ξεκινήσει η αναζήτηση για την απούσα μητέρα. Η έρευνά της θα την οδηγήσει στη συγγραφέα, μία παραλλάγη της κυρίας Ντάλογουέι της Virginia Woolf, και πρώην ερωμένη της  μητέρας της. Αλλαζοντας την ταυτότητά της, θα εισχωρήσει στη ζωή της και οι εξελίξεις θα είναι αποκαλυπτικές. Η νεαρή γυναίκα θα επαναπροσδιορίσει τη μέχρι τώρα πορεία της, θα αναθεωρήσει τη ζωή της και θα αποκαταστήσει τη σχέση της με τη μητρική φιγούρα.

Σε ένα εξαιρετικά καλοδουλεμένο μυθιστόρημα, όπου κυρίαρχη θέση κατέχει πάντα η γυναίκα, η συγγραφέας του λογοτεχνικού best seller Το κουκλόσπιτο πραγματεύται το θέμα της μητρότητας, τη δύσκολη σχέση μητέρας-κόρης και της γυναικείας ομοφυλοφιλίας. Ένα μυθιστόρημα διαδρομή από το σκοτάδι στο φως που δύσκολα αφήνεις από τα χέρια σου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.