Διαβάσαμε: «Χαμένοι στη Νάπολη» της Χέντι Γκούντριτς | Εκδ. Κλειδάριθμος

Διαβάσαμε: «Χαμένοι στη Νάπολη» της Χέντι Γκούντριτς | Εκδ. Κλειδάριθμος

Πόσο συχνό κίνητρο για ένωση και αγάπη είναι το να αισθάνεσαι ξένος στον ίδιο τον τόπο που σε γέννησε; Τι πρέπει να γίνει για να ενηλικιωθείς συναισθηματικά και να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή; Τι πρέπει να κάνεις για να πας ενάντια στην κοινωνία και σε όσα εκείνη επιτάσσει; Μήπως απλά χρειάζεται να κάνεις πάντα αυτό που νιώθεις;

Αυτά τα κρίσιμα και παντοτινά ερωτήματα, απαντώνται σταδιακά με την ανάγνωση αυτού του αφηγήματος.

Η Χέντι και ο Πιέτρο είναι δυο φοιτητές που ονειρεύονται να τα αφήσουν όλα πίσω και ειδικά, την πόλη τους τη Νάπολη, τη φτώχεια και την οικογενειακή κληρονομιά. Πρόκειται για ένα έργο αυτοβιογραφικό ενδεχομένως, που είναι δύσκολο να διακρίνεις τι αποτελεί μυθοπλασία και τι πραγματικότητα. Αυτό όμως και είναι και η γοητεία του!

Μια πόλη και συγκεκριμένα η Ισπανική συνοικία της Νάπολης που χτυπιέται από την εξαθλίωση, είναι το φόντο αυτής της ιστορίας. Μια πόλη που διχάζει κατοίκους και φιλοξενούμενους, αφού άλλοι την αγαπούν και άλλοι τη μισούν. Μια πόλη, όμως, όπου παράλληλα οι φοιτητές ζουν, αλληλοεπιδρούν και σκαρώνουν ιστορίες. Έτσι και η Χέντι με τον Πιέτρο, είναι έτοιμοι να ζήσουν τη δική τους ιστορία είτε μαζί είτε χώρια. Είναι έτοιμοι να κάνουν το άνοιγμα στη ζωή και το άγνωστο.

Τα γκρίζα σοκάκια της Νάπολης, η μαγική ομορφιά της Ιταλίας, οι φοιτητικοί κύκλοι, οι ταξικές διαφορές, οι κοινωνικές ανακατατάξεις, ο έρωτας, το πάθος και τα εμπόδια, είναι ζητήματα που πραγματεύεται η Χέντι Γκούντριτς σε αυτό το τολμηρό, ανατρεπτικό και συνάμα γλυκό μυθιστόρημα.

 

 

 

 

Χέντι Γκούντριτς

«Χαμένοι στη Νάπολη»

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.