Διαβάσαμε τους «Αλτρουιστές», το πρώτο μυθιστόρημα του Andrew Ridker | Εκδ. Κλειδάριθμος

Διαβάσαμε τους «Αλτρουιστές», το πρώτο μυθιστόρημα του Andrew Ridker | Εκδ. Κλειδάριθμος

Τι συνιστά την ανθρώπινη ζωή; Πότε θεωρείται επιτυχημένη; Πως μπορούμε να ξεφύγουμε από τις ψευδαισθήσεις μας, από το πένθος και από τις αμήχανες οικογενειακές υποχρεώσεις;
Ο Andrew Ridker επιχειρεί να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, βάζοντας στο μικροσκόπιο μία νευρωτική, στοργική και εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις της οικογένεια.

Μετά τον θάνατο της γυναίκας του ο Άρθουρ Άλτερ, κακοπληρωμένος καθηγητής σε ένα πανεπιστήμιο στο Μιζούρι, βρίσκεται σε αδιέξοδο.Η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να αποπληρώσει το δάνειο του σπιτιού του. Καθώς κοντεύει πια να χάσει το σπίτι του, θα ζητήσει βοήθεια από τα παιδιά του. Η πρόταση του προς τον αντικοινωνικό και αγχώδη Ιθαν και την ακτιβίστρια Μάγκι θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Συσσωρευμένες πικρίες και σκονισμένες αναμνήσεις θα ξεπηδήσουν και θα επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις του.

Το πρώτο μυθιστόρημα του Andrew Ridker συνδυάζει το καυστικό χιούμορ του Philip Roth με την οξυδερκή παρατηρητικότητα του Jonathan Franzen. Τα αξιαγάπητα μέλη της οικογένειας Άλτερ είναι οι αντιήρωες της εποχής μας. Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας συνθέτει μια οικογενειακή saga, η οποία χάρη στη διαμάχη ανάμεσα σε ρομαντικούς και κυνικούς αναδεικνύει τον ατομισμό αλλά και την ενσυναίσθηση της σύγχρονης αμερικάνικης πραγματικότητας.

 

 

 

 

 

Andrew Ridker
Οι αλτρουιστές
Μτφρ Σοφία Τάπα
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.