Διαβάσαμε: «Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων» | Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Διαβάσαμε: «Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων» | Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μερικά μέρη αποτελούν καταφύγιο μέσα στην καθημερινότητά μας. Μερικά βιβλία έχουν την ικανότητα να μας μεταφέρουν σε αυτά τα μέρη, άκοπα, σχεδόν μαγικά.
Μια απολαυστική ιστορία, γεμάτη αισιοδοξία, για όσους έχουν νιώσει ότι η λογοτεχνία τους έσωσε. Ένα γλυκύτατο, σύγχρονο παραμύθι ικανό να ζεστάνει την καρδιά σου με φόντο το χειμωνιάτικο Λονδίνο. Έχοντας πλούσιο Βρετανικό χιούμορ, όμορφες περιγραφές και πολυάριθμες αναφορές σε διάσημα έργα μεγάλων συγγραφέων, είναι σίγουρο πως θα σου κρατήσει την πιο ευχάριστη συντροφιά. Άλλωστε όπως αναφέρει και ο Μισέλ Φουκώ «Για να ονειρευτούμε δεν είναι απαραίτητο να κλείσουμε τα μάτια, φτάνει να διαβάσουμε».

Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο ψάχνοντας δουλειά. Λίγο αφότου φτάσει στην πόλη, ενώ περπατάει στο Τεμπλ, μια ξαφνική νεροποντή την αναγκάζει να αναζητήσει καταφύγιο στο Moonlight Books, ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης ψάχνει υπάλληλο· η Άγκνες γοητεύεται από την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και αποφασίζει να δεχτεί τη θέση. Ο καιρός περνάει και η Άγκνες αρχίζει να μαθαίνει τον στριφνό χαρακτήρα του αφεντικού της και τις εκκεντρικότητες των τακτικών πελατών, του χαρισματικού αγοριού που θέλει να γίνει αστροναύτης, της κυρίας με τα βιολετί μαλλιά. Νιώθει να παρασύρεται από τη μαγεία αυτού του αξιαγάπητου βιβλιοπωλείου. Ώσπου μια μέρα, ένα πολύτιμο βιβλίο εξαφανίζεται. Ο επιθεωρητής Τζον Λόκγουντ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, διαταράσσοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της Άγκνες.

Η συγγραφέας πιστεύει πως μετά από τον εγκλεισμό της πανδημίας έχουμε όλοι ανάγκη να διαβάσουμε τέτοιου είδους βιβλία, όπου δε μπορεί να συμβεί τίποτα κακό, το αντίθετο μάλιστα.

Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων μεταφράζετε σε Γερμανικά, Ιταλικά, Εβραϊκά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και Κορεάτικα

Έπρεπε να σηκώσει κανείς το βλέμμα προς την οροφή του βιβλιοπωλείου μία νύχτα έναστρη για να καταλάβει γιατί ο ιδιοκτήτης του του είχε δώσει αυτό το όνομα. Το ψηλό ταβάνι με τα ξύλινα δοκάρια του δευτέρου ορόφου στεφάνωνε μεγαλόπρεπα ένας αξιοπρόσεκτος γυάλινος φεγγίτης σε σχήμα πυραμίδας. Στη διάρκεια της ημέρας ίσα που άφηνε το φως να περνάει, ένα φως συχνά μουντό στο βροχερό Λονδίνο, αν όμως κάποιος έμπαινε στον κόπο να υψώσει το βλέμμα μια γαλήνια και ξάστερη νύχτα, είχε υπέροχη πανοραμική θέα στον έναστρο φεγγαρόλουστο ουρανό.
[Απόσπασμα από το βιβλίο]

 

 

 

 

 

Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων

Συγγραφέας: Monica Gutierrez

Μτφρ. Κάλλια Ταβουλάρη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2021

Τζένη Δρούγκα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.