Διαβάσαμε το «Sherlock Holmes: Η Σατανική Υπόσχεση», του D. S. Davies | Εκδ. Ελληνικά Γράμματα

Διαβάσαμε το «Sherlock Holmes: Η Σατανική Υπόσχεση», του D. S. Davies | Εκδ. Ελληνικά Γράμματα

Ο Ντέιβιντ Στιούαρτ Ντέιβις είναι διάσημος ειδήμονας περί του χαρακτήρα του Σέρλοκ Χολμς. Η ενασχόλησή του δεν περιορίζεται στη συγγραφή μυθιστορημάτων γύρω από τη ζωή και τις περιπέτειες του σπουδαιότερου ντετέκτιβ στην αστυνομική λογοτεχνία. Είναι συγγραφέας δημοφιλών θεατρικών έργων όπως τα «Sherlock Holmes: The Last Act» και «Sherlock Holmes: The Death and Life». Ήταν επιμελητής έκδοσης του περιοδικού «Sherlock Holmes: The Detective Magazine» και τώρα είναι σύμβουλος στο Μουσείο Σέρλοκ Χολμς.

Στη «Σατανική Υπόσχεση» ο Σέρλοκ Χολμς και ο Γουάτσον περνούν ανέμελες διακοπές μέχρι που ανακαλύπτουν ένα πτώμα στην παραλία. Κι αυτή θα είναι μόνο η αρχή σε μια σειρά από μυστηριώδη και τρομακτικά γεγονότα.
Στην προσπάθεια να εξιχνιάσουν το μυστήριο του πτώματος, οι δυο τους θα αναζητήσουν βοήθεια από τους περίεργους κατοίκους του κοντινότερου χωριού.
Η αναζήτηση θα φέρει παράξενες και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ποιος είναι ο διαβόητος Μπαρτόλομιου Μπλάκγουντ;
Ποια είναι η δράση των ακολούθων του λάτρη και πιστού του Σατανά;
Ποιος είναι ο ρόλος της μαύρης μαγείας στις ζωές τους;

Στο έβδομο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Στιούαρτ Ντέιβις, η δράση είναι καταιγιστική. Οι συνεχείς ανατροπές αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και το κρατούν αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα. Οι περιπέτειες του εκκεντρικού, αλαζονικού και ελαφρώς σνομπ ντετέκτιβ τον οδηγούν από το δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Ντέβον σε τελετή για την ανύψωση του Διαβόλου. Η ασίγαστη επιθυμία για την εξιχνίαση υποθέσεων μυστηρίου και εγκλήματος εκφράζεται μέσα από το δημιουργικό στιλ γραφής ανάμεσα στη βικτωριανή και τη σύγχρονη πεζογραφία που χαρακτηρίζει τον Ντέιβις.

Απολαύστε τις περιπέτειες του διάσημου διδύμου και θα αναφωνήσετε το διάσημο μόττο «Στοιχειώδες, αγαπητέ Γουάτσον».

 

 

 

 

 

 

 

 

David Stuart Davies
Sherlock Holmes: Η σατανική υπόσχεση 
Μτφρ Χρήστος Μπαρουξής
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.