Διαβάσαμε το πρώτο μυθιστόρημα του Olivier Norek, «Γκραν Παρι» | Ένα μοναδικό θρίλερ που εκπλήσσει!

Διαβάσαμε το πρώτο μυθιστόρημα του Olivier Norek, «Γκραν Παρι» | Ένα μοναδικό θρίλερ που εκπλήσσει!

Το πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει τους αστυνόμους συγγραφείς είναι η ενδελεχής γνώση του αντικειμένου τους. Γνωρίζουν επακριβώς το πεδίο δράσης, τους κακοποιούς, τους μηχανισμούς της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Όταν η επαγγελματική ιδιότητα συνδυάζεται με συγγραφικό ταλέντο, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ο συγγραφέας Olivier Norek είναι μια τέτοια περίπτωση. Αξιωματικός της Γαλλικής Αστυνομίας έργάζεται στο Τμήμα Ερευνών της Υποδιεύθυνσης της Δικαστικής Αστυνομίας στο Σεν-Σαν-Ντενί. Στο πρώτο του μυθιστόρημα «Γκραν Παρί» (πρωτότυπος τίτλος Code 93) αφηγείται την ιστορία του αστυνόμου Βίκτορ Κοστ, ο οποίος καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο ενός ευνουχισμένου πτώματος που ανοίγει τα μάτια του την ώρα της νεκροψίας.

Ένα κινητό τηλέφωνο που κουδουνίζει στο σώμα ενός νεαρού ναρκομανούς που πέθανε από ανεξήγητα εγκαύματα εντείνει ακόμη περισσότερο την αγωνία.

Ο Olivier Norek περιγράφει με χειρουργική ακρίβεια τους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα σε πολιτικούς και εγκληματίες. Από τους υψηλούς παρισινούς κύκλους ώς τις υποβαθμισμένες γειτονιές, ο Βικτόρ Κοστ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνίας και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Προβληματίζει τον αναγνώστη για τους μηχανισμούς που παράγουν κακοποιούς και τις υπόγειες σχέσεις που ενώνουν διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

Ένα μοναδικό θρίλερ που εκπλήσσει με τη διεισδυτικότητα της σκέψης του, το απαράμιλλο χιούμορ των διαλόγων του και την καλοδουλεμένη πλοκή της ιστορίας.

Ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

 

 

 

 

 

 

Olivier Norek
Γκραν Παρί
Μτφρ Χαριτωμένη Βόντα
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.