Διαβάσαμε «Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα» // Νικολά Μπαρρό

Διαβάσαμε «Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα» // Νικολά Μπαρρό

Εάν θέλετε να μεταφερθείτε νοερώς στο Παρίσι, να απολαμβάνετε κρουασάν κάθε πρωί, να κάνετε βόλτες στην Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ και να πιστέψετε λίγο παραπάνω στην αγάπη και την μαγεία των μικρών πραγμάτων, επιβάλλεται να διαβάσετε το μυθιστόρημα του Νικολά Μπαρρό «Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα».

Μετά την «Εποχή των κερασιών», ο γαλλογερμανός συγγραφέας επανέρχεται με ένα άκρως σαγηνευτικό μυθιστόρημα.

Η Ροζαλί Λοράν, ιδιοκτήτρια ενός μικρού χαρτοπωλείου στο Σαίντ Ζερμαίν ντε Πρε και ο Ρόμπερτ Σέρμαν επισκέπτης καθηγητής στη Σορβόννη, με ειδικότητα τον Σαίξπηρ, βλέπουν τις ζωές τους να συναντιούνται στο παιδικό βιβλίο του διάσημου συγγραφέα Μαξ Μαρσαί, «Η Μπλε Τίγρης». Προσωπικές και οικογενιακές ιστορίες μπλέκονται στις σελίδες του βιβλίου και η αποκάλυψη ενός μυστηρίου θα ενώσει τους δύο πρωταγωνιστές για πάντα.

Μέσα από μία ανάλαφρη, καλογραμμένη ιστορία, όπου το σασπένς, ο ρομαντισμός και η αγάπη για την οικογένεια συνδυάζονται, ο συγγραφέας θυμίζει στον αναγνώστη οτι «κάθε ταξίδι κρύβει μυστικούς προορισμούς, άγνωστους στον ταξιδιώτη».

«Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα» δεν είναι το μυθιστόρημα που θα αλλάξει τη ζωής σας, αλλά μετά το τέλος της ανάγνωσης θα δείτε σίγουρα τα πράγματα πιο αισιόδοξα...

 

 

 

 

 

 

  Νικολά Μπαρρό
  Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα
  Μτφρ.Ειρήνη Αποστολάκη
  Εκδόσεις Πατάκης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.