Διαβάσαμε το «Οι αναγνώστες του Μπρόκεν Γουίλ προτείνουν» της Κ. Μπίβαλντ // Εκδ. Πατάκης

Διαβάσαμε το «Οι αναγνώστες του Μπρόκεν Γουίλ προτείνουν» της Κ. Μπίβαλντ // Εκδ. Πατάκης

Κι αν τα βιβλία είχαν τη δύναμη να ξαναδώσουν ελπίδα στους ανθρώπους, να δημιουργήσουν δεσμούς, να ξυπνήσουν έρωτες και να προκύψουν φιλίες;

Όλα ξεκίνησαν από μία αλληλογραφία περί λογοτεχνίας και ζωής ανάμεσα σε δύο γυναίκες τις οποίες φαινομενικά όλα χωρίζουν: τη Σουηδή εικοσιοχτάχρονη Σάρα Λίντκβιστ για την οποία οι μυθιστορηματικοί ήρωες παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους πραγματικούς ανθρώπους και την ιδιαίτερα καλλιεργημένη ηλικιωμένη Έιμυ Χάρρις από το Μπρόκεν Γουίλ της πολιτείας Άιοβα.
Όταν η Σάρα απολύεται από το βιβλιοπωλείο στο οποίο δουλεύει, η Έιμυ την προσκαλεί να περάσει τις διακοπές μαζί της, αλλά μόλις φτάνει εκεί η Έιμυ είναι νεκρή. Αν και βρίσκεται ολομόναχη στη μέση του πουθενά αποφασίζει να μείνει και να δώσει ζωή σε αυτήν την αποδεκατισμένη από την ανεργία πόλη. Πώς θα το πετύχει; Μα φυσικά με τη βοήθεια των βιβλίων. Και όχι μόνο...

Στο μυθιστόρημα της Καταρίνα Μπίβαλντ «Οι αναγνώστες του Μπρόκεν Γουίλ προτείνουν» οι κάτοικοι της πόλης αποτελούν τον πυρήνα του μυθιστορήματος. Η Γκρέις, ο Τζόρτζ, η Κάρολαϊν, η Τζεν, ο Άντυ, ο Καρλ, ο Τομ, η Κλαιρ και ο Τζον θα συνδράμουν τη Σάρα στη δημιουργία ενός βιβλιοπωλείου. Οι ζωές τους διαδέχονται η μία την άλλη φέρνοντας στη επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά, δύσκολα πεπρωμένα, περιθωριακές επιλογές... Χάρις στο project του βιβλιοπωλείου και την ανάγκη της Σάρα να επικοινωνήσει την αγάπη της για τα βιβλία όλοι συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα να ρίξουν τις αμυνές τους, να έρθουν αντιμέτωποι με τα λάθη και τις αδυναμίες τους. Να αποδεχθούν τον ευατό τους για να προχωρήσουν.

Ένα feelgood μυθιστόρημα που αξίζει την προσοχή σας.

 

 

 

 

 

 

  Καταρίνα Μπίβαλντ
  «Οι αναγνώστες του Μπρόκεν Γουίλ προτείνουν»
  Μτφρ Μυρτώ Καλοφωλιά
  Εκδόσεις Πατάκης

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.