Διαβάσαμε το «Οι αλήθειες μας» της Καμάλα Χάρις | Εκδ. Μίνωας

Διαβάσαμε το «Οι αλήθειες μας» της Καμάλα Χάρις | Εκδ. Μίνωας

Η Kamala Harris είναι η πρώτη έγχρωμη γυναίκα και η πρώτη ινδικής καταγωγής που κατέκτησε το αξίωμα της αντιπροέδρου δίπλα στον Joe Biden και ήδη προαλείφεται για την προεδρεία στις επόμενες εκλογές το 2024. Η ευφυϊα, η ειλικρίνεια, ο δυναμισμός και η ευαισθησία που τη διακρίνουν την καθιστούν εξαιρετική αντίπαλο ενάντια στους λευκούς άνδρες της γενιάς των baby boomers. 

Κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα, έμαθε τη σημασία των πολιτικών δικαιωμάτων από την ερευνήτρια μητέρα της και τον οικονομολόγο πατέρα της. Ορμώμενη από το πάθος της για δικαιοσύνη, αλήθεια και ισότητα, επέλεξε να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και νομική. Στη συνέχεια έγινε περιφερειακή εισαγγελέας του San Francisco και εξελέγη για δύο συνεχόμενες φορές εισαγγελέας της California.

Στο βιβλίο «Οι αλήθειας μας» εξιστορεί την πορεία της: οικογένεια, εκπαίδευση, γάμος, αξίες, σχέδια, φιλοδοξίες, όλα αναλύονται υπό το πρίσμα της προσωπικής της φιλοσοφίας και του προσωπικού της ύφους. Μιλάει με δύναμη και θάρρος για τον αγώνα της να διεκδικήσει και να πετύχει σε κομβικές θέσεις που έως τότε είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο άνδρες. Εξομολογείται μύχιες πτυχές της προσωπικότητάς της, όπως το διαζύγιο των γονιών της, το πένθος που βίωσε μετά τον θάνατο της μητέρας της και την οικογένειά της με τον Doug Emhoff.

Μαχητικό πνεύμα δημιούργσε το πρόγραμμα “Back on track” για την επανένταξη των παραβατικών ανηλίκων, εναντιώθηκε στα συμφέροντα των τραπεζών στη χρηματοοικονομική κρίση των subprimes το 2008 και αντιτάχθηκε στην πολιτική κατά της μετανάστευσης του Donald Trump.

Στις σελίδες της δικής της αμερικανικής διαδρομής διαφαίνεται η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μιας οικονομίας που θα προσφέρει αξιοπρέπεια στους πολίτες των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί είναι παγιδευμένοι σε μια κρίση κόστους ζωής, όπου τα πάντα, από τη στέγη και την υγειονομική περίθαλψη έως την παιδική μέριμνα και την εκπαίδευση, είναι πολύ πιο ακριβά από ότι ήταν, μολονότι οι μισθοί παραμένουν χαμηλότεροι από ότι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Kamala Harris έγραψε αυτό το βιβλίο θέλοντας να εκφράσει την επιθυμία της για δράση, αλλά και την πεποίθησή της ότι ο αγώνας πρέπει να αρχίσει και να τελειώσει λέγοντας την αλήθεια. Διφυλετική, γυναίκα, παιδί χωρισμένων γονιών και επικεφαλής μοντέρνας οικογένειας ενσαρκώνει την πολυπολιτισμικότητα των ΗΠΑ και είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει σήμερα η Αμερική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάμαλα Χάρις
Οι αλήθειες μας
Μτφρ Θεοδώρα Δαρβίρη
Εκδόσεις Μίνωας

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.