Διαβάσαμε το «Καλοκαιρινό Ταξίδι» του Τρούμαν Καπότε | Εκδ. Floral Books

Διαβάσαμε το «Καλοκαιρινό Ταξίδι» του Τρούμαν Καπότε | Εκδ. Floral Books

Κι αν ακόμη δεν έχετε φύγει για διακοπές, ο Τρούμαν Καπότε σας καλεί σε ένα Καλοκαιρινό Ταξίδι. Ακολουθήστε τον!

Μετά την αναχώρηση των γονιών της με πλοίο για την Ευρώπη, η Γρέιντι θα μείνει μόνη της στο πολυτελές διαμέρισμα της Πέμπτης Λεωφόρου.  Και ενώ τίποτα δεν φαίνεται να αναστατώνει τις ήρεμες διακοπές της στην Upper East Side, η νεαρή γυναίκα θα ερωτευτεί τον Κλάιντ, έναν νέο διαφορετικού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου. Ανάμεσα στη δεκαεπτάοχρονη Γκρέιντι της high society και τον μηχανικό αυτοκινήτων Κλάιντ θα αναπτυχθεί μια ιστορία αγάπης που θα τους οδηγήσει στην ενηλικίωση.

Φευγαλέο πάθος; Αποδοκιμασία της πίεσης ενός εξασφαλισμένου μέλλοντος; Άρνηση απέναντι στην ακύρωση των ονείρων τους; Ο συγγραφέας παρασέρνει το ζευγάρι σε επικίνδυνα μονοπάτια και απομένει στον αναγνώστη να δει πώς θα εξελιχθεί η σύντομη ερωτική ιστορία τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού καύσωνα σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου.

Στο πρώτο του έργο ο Τρούμαν Καπότε με σπάνιο χιούμορ και διεισδυτική ματιά σχηματίζει ανάγλυφα τους ήρωες του και δημιουργεί μία νουβέλα που παντρεύει τις απολάυσεις του έρωτα, της πολυτέλειας και της επιτυχίας με την τραγωδία της διάψευσης και της αποτυχίας.

Το Καλοκαιρινό ταξίδι (Summer Crossing) ανακαλύφθηκε είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα και είναι το τελευταίο του έργο που εκδόθηκε το 2005.

 

Τρούμαν Καπότε
Καλοκαιρινό ταξίδι
Μτφρ Γιώργος Καράμπελας
Εκδόσεις Floral Books

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.